Spectacolul dulciurilor pentru petreceri de poveste: Candy Bar
Joi, 29 Iulie, 2021
Moda bufetului cu dulciuri și bomboane – Candy Bar - a apărut mai întâi în S.U.A., iar în decurs de câțiva ani s-a răspândit în întreaga lume. Preferat inițial pentru petrecerile de copii, astăzi Candy Bar-ul este aproape nelipsit și de la nunți, botezuri, aniversări etc. Maeștrii cofetari se întrec în a crea adevărate opere de artă dulci, în ton cu tematica sărbătorii.
Ce conține un Candy Bar?
Un Candy Bar poate conține cam orice desert pe care ți-l dorești: macarons, acadele, brioșe, mini-torturi, creme la pahar, fursecuri, bomboane de ciocolată, caramele, bezele, tarte cu fructe etc. - toate acestea în miniatură.
Dulciurile menționate pot fi realizate în diferite forme și culori, după preferințele fiecărui client în parte. Nu în ultimul rând, pentru a definitiva „impresia artistică”, pot fi adăugate diverse obiecte, accesorii și elemente de decor: de la suporturile pe care sunt expuse dulciurile și până la aranjamentele florale.
Candy Bar-ul (care mai este numit și „Sweet Table”/„Masă dulce”) poate avea o formă de prezentare inedită, personalizată, sau se poate plia pe unul dintre următoarele stiluri:
-
Glamour
-
Vintage
-
Cottage
-
Shabby Chic
-
Baroc
-
Art Deco
-
Artă contemporană
Pe scurt, realizarea unui Candy Bar poate fi făcută în orice stil existent și în artele vizuale. Pe lângă faptul că aspectul unui astfel de aranjament dulce este spectaculos, acesta oferă și suficiente varietăți, astfel încât să fie pe placul tuturor.
Însă piesa de rezistență a bufetului dulce o constituie, fără îndoială, celebrelemacarons. Se spune că acestea au fost inventate în perioada Renașterii, în Franța, de către bucătarul italian al Caterinei de Medici. Totuși, se pare că acestea sunt originare din lumea arabă, trecând prin diverse modificări și adaptări de-a lungul timpului. Forma de prezentare actuală, sub formă de mini-sandwich cu diverse umpluturi cremoase, datează, însă, din secolul al XIX-lea.
Cert este că dulciurile de tip macarons sunt foarte versatile și pot fi realizate într-o paletă mai largă de culori față de ciocolată, spre exemplu.
Acadelele (lolli-pops) se numără și ele printre cele mai spectaculoase elemente ale unui Candy Bar, indiferent de vârsta participanților. Deși originea bomboanelor s-a pierdut în negura istoriei, primele acadele înregistrate ca marcă (Lollypop) datează din 1931. Numele acestora a fost inspirat de un cal de curse deținut de britanicul George Smith, proprietar al unui lanț de cofetării.
Cremele la pahar sunt o invenție ceva mai recentă. Acestea pot avea diverse texturi și culori și pot fi ornate după orice preferință. Sunt ideale pentru cei care preferă deserturile mai „light”, mai răcoritoare. Tot în această categorie, a deserturilor ușoare, se încadrează și mini-tartele cu fructe.
Ciocolata este aproape nelipsită din această configurație. Albă, neagră, îmbogățită cu alune, migdale sau fistic, desertul originar din teritoriul actual al Mexicului continuă să aibă succes la mai bine de 4000 de ani de la inventarea sa.
Dacă ești în căutarea unei surse de inspirație,vezi aici variantele propuse de Cofetăriaarmonia.ro. Oricare ar fi motivul tău de sărbătoare, includerea unui Candy Bar în meniu va contribui, cu siguranță, la transformarea petrecerii tale într-una memorabilă.
Iar dacă vrei să surprinzi cu adevărat o persoană dragă, poți comanda un mini-Candy Bar într-o zi obișnuită. În multe rânduri se întâmplă ca gesturile frumoase, care nu sunt neapărat legate de o ocazie specială, să devină amintiri de neuitat.
Sursa foto: Pixabay.com
Alte stiri