Persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 mil. euro
Vineri, 22 Noiembrie, 2013
Şapte persoane, între care mai mulţi oameni de afaceri mehedinţeni, au fost reţinute, joi seară, în urma audierii a 20 dintre cele 38 de persoane ridicate după percheziţiile de joi dimineaţă, pentru acuzaţii de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.
In cursul serii de joi a fost audiat şi omul de afaceri Constantin Bădescu, dar acesta a fost lăsat în libertate.
În urma percheziţiilor de joi dimineaţă, a fost ridicat şi avocatul lui Constantin Bădescu şi al mai multor romi din Strehaia cercetaţi în dosar, Sorin Crudiu, dar şi acesta a fost lăsat în liberate.
La ieşirea de la audieri, Sorin Crudiu, cel care deţine un cabinet de avocatură în Drobeta Turnu Severin, a declarat că anchetatorii au făcut o percheziţie la sediul firmei, unde au verificat actele contabile din perioada 2009-2012.
Sorin Crudiu este cel care l-a reprezentat pe Constantin Bădescu în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 de milioane de euro, deschis de anchetatori în noiembrie 2012. În data de 3 noiembrie 2012, Bădescu a fost arestat preventiv şi eliberat în data de 30 decembrie 2012.
Constantin Bădescu este unul dintre oamenii de afaceri cei mai influenţi din Mehedinţi, proprietar al unor firme de transport local şi regional, având afaceri şi în domenii precum distribuţia de produse alimentare şi băuturi, restaurante şi construcţii. În topul afaceriştilor, realizat în 2011 de Revista Forbes, Constantin Bădescu ocupa poziţia 382 în clasament, având o avere estimată la 10 - 11 milioane de euro şi cea mai mare cifră de afaceri din judeţul Mehedinţi.
Surse din cadrul anchetei declarau că în reţea ar fi implicaţi mai mulţi oameni de afaceri, precum şi familia şefului Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin, Nicolae Micşoniu, care are o firmă de pază în municipiu.
Potrivit comunicatului, grupul infracţional organizat furniza facturi fiscale în schimbul unor comisioane cuprinse între 4-10% din valoarea înscrisă pe acestea, iar contravaloarea lor era achitată prin transferuri bancare în conturile firmelor emitente.Sursa Mediafax.
Alte stiri