Cosulete cu ciuperci si branza
Ingrediente pentru 12 cosulete: 1 pachet de foietaj, 1 cutie de ciuperci, 200 gr branza feta, 4 linguri de smantana, sare, piper.
Mod de preparare: Se scurg ciupercile apoi le taiam bucatele. Intindem foietajul cam de1 cmgrosime, apoi cu o cana taiem 12 cercuri, pe care le aseam in tava de briose pe care am tapeta-o cu unt si faina. Dupa ce am pus foietajul in tava intepam putin cu furculita ca sa nu creasca prea tare. In mijloc asezam ciupercile taiate si asezonate cu sare si piper, si le dam la cuptor cam 15 min.
Le lasam sa se raceasca pe o farfurie.
Separat frecam branza feta cu smantana pana devine o crema mai groasa. Daca dorim putem adauga si putin usturoi pisat.
Cu aceasta crema ornam cosuletele cu ciuperci. Le putem orna cu putina ceapa verde.
Pofta buna!!!
Reteta si pozele puse la dispozitie de IRINA BUDIU
Taguri: reteta cosulete cu ciuperci si branza, reteta culinara, reteta cu ciuperci si branza, reteta cosulete cu ciuperci si branza, reteta culinara, reteta cu ciuperci si branza
Alte articole din aceeasi categorie
Tort de ciocolata
Ingrediente: Blat: 50g cacao 90ml apa clocotita 3 oua 60ml lapte 175 faina 1 lingurita praf copt 100g unt 300g zahar sare Se opareste cacaoa cu apa clocotita se adauga untul taiat bucatele, zaharul, laptele, ouale pe rand si la sfarsit ...Citeste mai mult
Chec cu glazură de ciocolata
Ingrediente 175g de unt moale, plus extra pentru uns174g de zahăr3 ouă140g de făină85g de migdale măcinate1/2 linguriță praf de copt100ml de lapte4 linguri de cacao50g de ciocolată cu lapte, plus ...Citeste mai multFriptura de ied la tava
Ingrediente: un picior de ied de circa 2,5-3 kg, de preferabil partea din spate,1 litruvin rosu, otet, sare, piper, foi de dafin, cimbru, o capatana de usturoi, rozmarin, oregano. Mod de ...Citeste mai multCovrigei de casa
Ingrediente: 600 gr. Faina, o jumatate de pachet de margarina, 3-4 linguri untura, 1 ou intreg, 150 gr. Cas, smantana cat cuprinde, sare, chimion, si optional putina drojdie proaspata. Mod de ...Citeste mai multReteta Tarta de orez cu legume
Ingrediente: 200 gr orez, 4 oua , 100 ml smantana, 100 gr cascaval, 250 gr salata mexicana, 300 gr sunca sau orice alt mezel sau chiar carne de pui sau ...Citeste mai multReteta rechin cu paste
Ingrediente: 1 kg file de rechin,250 ml pasta de rosii sau rosii in bulion, 300 gr paste, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 lamaie, patrunjel, sare, ...Citeste mai multReteta Pulpe de pui la cuptor cu capac de pâine
Ingrediente: 8 pulpe de pui, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, usturoi dupa gust, 2 ardei, 2 cepe, ulei de masline, boia dulce sau picanta dupa gust, rozmarin. Pentru ...Citeste mai multReteta Cupe de mamaliguta cu oua
Ingrediente: 6 oua, 200 gr. carnat de casa, 200 gr telemea sau cascaval, faina malai, sare, piper, boia Mod de preparare: Punem intr-o oala apa cu sare sa fiarba, apoi adaugam ...Citeste mai multReteta Clatite cu ciuperci la cuptor de post
Ingrediente: 500 gr ciuperci proaspete, 2 catei de usturoi,1 ardei rosu, 1 legatura ceapa verde, ulei, sare, piper, rosii in bulion sau pasta de rosii, oregano, busuioc Pentru clatite avem nevoie ...Citeste mai multRețetă piramidă de biscuiți cu banane
Ingrediente: 2 banane mari, zeama de la jumatate de lamaie,1 llapte, 3 plicuri budinca de frisca, 6 linguri de zahar, 1 gelatina ( plic de 7 gr.) Mod de preparare Se pune ...Citeste mai multRețetă fursecuri cu ciocolată
Ingrediente: 150 gr unt sau margarina, 150 gr zahar (pudra), 2 oua, 250-280 gr faina, 1 plic praf de copt, sare, 200 gr ciocolata menaj, optional 100 gr nuci macinate. Mod ...Citeste mai mult
Bezele fructate
Ingrediente PENTRU BEZELE 4 albusuri 220 g zahar fin 1/4 lingurita cu praf de copt PENTRU CREMA 250 g branza mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 200-300 g zmeura 1 lingura cu zahar pudra esenta de vanilie Mod de preparare Porneste cuptorul ...Citeste mai mult
Miel la cuptor
Ingrediente 2kg pulpe de miel cu os50g ansoa in ulei de masline 4 catei de usturoi curatati si taiati marunt2 linguri de capere 3 linguri patrunjel proaspat taiat marecoaja de la o lamaie, rasa fin4 linguri ...Citeste mai mult
Crochete de cartofi
Ingrediente 100 g caşcaval ras3 cartofi mari3 ouă4 linguri cu făină4 linguri cu pesmetuleisarepiper Mod de preparare 1.Spală bine cartofii și pune-i la fiert, în coajă, cu un praf de sare. 2.După ce s-au ...Citeste mai mult
Pizza Margherita foarte simplă
Ingrediente ulei de măsline, pentru uns tava200g de făină simplă1 pliculeţ de drojdie uscată1 linguriţă de zahăr125ml de apă călduţă85ml de passata100g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată2 linguri de parmezan ...Citeste mai mult
Amestec crocant de pepene galben cu tărâţe
Ingrediente 150g de iaurt peste 100g miez de pepene galben2 linguri de cereale cu fructe şi fibre 1 lingură mix de seminţe 1 linguriţă de miere Mod de preparare 1. Se pun 150g de iaurt, peste 100g ...Citeste mai mult
Smoothie superhrănitor
Ingrediente 450g fructe de pădure, decongelate450g de iaurt100ml de lapte25g fulgi de ovăz2 linguriţe de miere (opţional) Mod de preparare 1. Se mixează într-un blender fructele de pădure, iaurtul şi laptele. Se adaugă fulgii ...Citeste mai mult
Pui crocant cu parmezan
Ingrediente 1 albuș5 linguri de parmezan4 piepți de pui, fără piele și dezosați400g de cartofi, tăiați cuburi140g de mazăre congelatăfrunze de spanac1 lingură oțet de vin alb2 linguri ulei de măsline Mod ...Citeste mai mult
Spaghetti carbonara
Ingrediente 400g de spaghete1 ceapă mică, tocată mărunt1 lingură ulei de măsline200g de bacon, tăiat cubulețe2 gălbenușuri200ml de smântână pentru gătitParmigiano Reggiano Zanetti, pentru servit Mod de preparare 1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de ...Citeste mai mult
Clătite cu spanac şi ricotta
Ingrediente 1 ceapă, tăiată pe jumătate şi feliatăunt1 căţel de usturoi, zdrobit250g frunze de spanac, spălate250g de ricottacoaja rasă de la o lămâie50g de parmezan ras8 clătite 350g sos de tomate Mod de ...Citeste mai mult
Prăjitura cu morcovi
Prajitura cu morcovi este considerata o delicatesa a deserturilor. Chiar daca veti intampina reticenta din partea "traditionalistilor", gustul deosebit al acestei prajituri ii va cuceri! Timp de preparare: mediu. Numar de portii: ...Citeste mai multRețetă de brioșe în două culori
Ingrediente : Pentru compozita cu vanilie: 250 gr faina, un praf de copt, 130 unt , 150 gr. Zahar, 2 oua, 125 ml lapte, esenta de vanilie si optional coaja de ...Citeste mai mult
Rețetă broccoli gratin cu bețișoare de piept de pui
Ingrediente: 1 broccoli, 100 gr. Unt, 2-3 linguri faina, 300 ml lapte, sare, 2 catei de usturoi ( optional), 1-2 oua, 150 gr. Branza ( cascaval ras, sau telemea rasa).; 1 ...Citeste mai multRețetă de ardei umpluți cu carne de porc și cușcuș în sos de roșii
Ingrediente: 5 ardei, 200 gr. carne de porc taiata in bucatele mai mici, 100 gr. Cus cus, 1 ardei rosu, 1 ardei galben , 100 gr. Mazare. Mod de preparare: Se curata ...Citeste mai multRețetă de bulgări de orez cu legume și carne cu sos de castraveți murați
Ingrediente: 1 cana de orez, 1 ceapa alba, 1 morcov, 5-6 ciuperci taiate felii, 1 ardei rosu sau verde, 200 gr carne de porc, sare, piper, oregano, 2 oua, pesmet, faina. -pentru ...Citeste mai multRețetă cartofi cu ciuperci și pui
Ingrediente: 7 cartofi medii, 500 gr. Ciuperci, 1-2 cepe, 400 gr. Piept de pui, 100 gr. Unt, 3 linguri faina, 500 ml lapte, 200 gr cascaval sau telemea rasa, 3 oua, ...Citeste mai multRețetă clătite cu ciocolată și budincă
Ingrediente: Pentru clatite: 1-2 oua, 250 gr faina, 50 ml ulei, 100 ml lapte, 1 cana apa minerala carbogazoasa, 1 praf de sare, o lingura de zahar vanilinat; Pentru budinca: 400 ml ...Citeste mai mult.jpg)
Rețetă clătite în crustă de pesmet cu sos tzatziki
Ingrediente : Pentru clatite: 1-2 oua, 250 gr faina, 50 ml ulei, 100 ml lapte, 1 cana apa minerala carbogazoasa, 1 praf de sare Pentru umplutura: 1 ceapa alba, 1 ardei rosu ...Citeste mai mult
Rețetă cheesecake cu piersici la rece
Ingrediente: 400 gr biscuiti, 100 gr unt, 14 linguri de suc de piersici, 800 gr. branza de vaci, 15 linguri de zahar, 2 cutii de piersici, 30 gr gelatina, 500 ml ...Citeste mai multRețetă ciuperci Voulevant
Ingrediente: 1 pachet de foietaj de 400 gr, 300 gr carne de vita, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, putina telina, sare , piper, oregano, cascaval ras pentru decor. Mod de preparare. Se ...Citeste mai multRețetaă tort de piersici cu orez
Ingrediente: 1 cana de orez, 3 linguri de zahar plus un zahar vanilinat, 4 cesti de lapte, 2 galbenusuri, 1 lingura unt, 6 piersici sau compot de piersici, 4 linguri de ...Citeste mai multRețetă rulouri de vinete
Ingrediente: 2 vinete medii, 300 gr carne tocata, 1 ou, 2 linguri parmezan ras, 1-2 felii paine mai veche, 1 legatura patrunjel, 4 linguri ulei de masline, 200 gr. pasta de ...Citeste mai multTort de cireșe cu fulgi de ciocolată
Ingrediente: 3 oua, 200 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 100 gr faina, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 8 linguri visinata, 4 foi de gelatina(sau 15 gr ...Citeste mai mult
Varză dulce cu carne afumată
Ingrediente 1 varza dulce ~ 1 kg , 250 gr carne afumata(pulpa, ceafa sau cotlet) , 1 ceapa , 1 ardei gras rosu , 2 linguri pasta de tomate, cimbru, ...Citeste mai mult
Supă cremă de broccoli
Ingrediente: broccoli crud sau congelat(500 gr.), unt, 1 ceapa, supa de pui, cascaval sau branza mucegaita, sare, piper. Mod de preparare: Se caleste ceapa in unt Se adauga broccoli, peste care se pune supa ...Citeste mai mult
Salam de biscuiții
Ingrediente: 500 gr. biscuiti simpli, 200-300 gr.zahar, 2 cani de apa, 2-3 linguri de cacao, 250 gr.unt sau margarina, vanilie, esenta rom, stafide, rahat, nuca (ce doriti sa puneti) Mod de preparare: Biscuitii ...Citeste mai mult
Cremeș
Ingrediente: Foi de crèmes (cumparate sau facute in casa), 4 oua, 150 gr.zahar, 250 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 100 gr.faina Mod de preparare: Separam ouale, batem bine albusul cu un pic ...Citeste mai mult
Ciorbă de perișoare din carne de pui
Ingrediente Perisoare: 600g carne tocata de pui , 2 oua , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita piper. Ciorba: 2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ...Citeste mai mult
Chifteluțe din carne de pui
Ingrediente 500-600 gr carne tocata de pui, sare, piper, 2 oua, pesmet , 1 legatura de patrunjel, 1 morcov, usturoi, ulei pentru prajit. Mod de preparare Intr-un bol mai mare punem carnea tocata, ...Citeste mai mult
Chifteluțe de cartofi (Toci)
Ingrediente // // // // // // 1 kg de cartofi, 2-3 oua, faina, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit chiftelutele, usturoi. Mod de preparare Cartofii se spala, se curata, ...Citeste mai mult
Cârnați înăbușiți cu legume și pâine cu usturoi
Ingrediente 2 linguriţe ulei de măsline, plus extra pentru stropit 4 cârnaţi groşi 1 ceapă, feliată 2 morcovi, tocaţi fin 2 tulpini de ţelină Apio 400g de roşii din conservă 400g ...Citeste mai mult
Bruschete cu roșii, parmezan și busuioc
Ingrediente 1 bagheta ( eu am folosit paine neagra...nu am avut la indemana bagheta :) 1 rosie parmezan busuioc proaspat fulgi uscate de oregano ulei de masline extravirgin sare usturoi Mod de ...Citeste mai mult
Brioșe cu ciocolată și merișoare
Ingrediente 250g făină amestecată 1 linguriţă praf de copt 1 lingură de cacao 1 linguriţă de scorţişoară 85g de zahăr brun 85g de merişoare uscate (se găsesc la Real) 25g de ...Citeste mai mult
Biscuiți-brăduți cu mirodenii și zahăr pudră
Ingrediente PENTRU BISCUIȚI 100g de unt, tăiat bucăți 175g de zahăr brun 85g de miere 350g de făină, plus extra pentru presărat 1 lingură de ghimbir măcinat ¼ linguriță de cuișoare ...Citeste mai mult
Prăjitură Baba au rhum
Ingrediente PENTRU BLAT 250g de făină 2 linguri de zahăr ½ linguriţă de sare 4g de drojdie uscată 50ml de lapte 3 ouă o mână de stafide, înmuiate în rom ...Citeste mai mult
Antreuri cu prosciutto și țelină
Ingrediente 1 lingură muştar de Dijon 2 linguriţe oţet din vin alb 1 linguriţă ulei de nuci sau vegetal 100ml de smântână foarte grasă ½ ţelină 1 mână de pătrunjel tocat ...Citeste mai mult
Adjika
Adjika este un preparat de origine georgiană, un sos ce poate fi un antreu în sine, dar poate acompania şi carnea de peşte sau de pui. Se păstrează ca orice ...Citeste mai mult