Wednesday, 06 July, 2022

Turda, Ioan Ratiu, 54/3, Tel. 0264312565 , dacicusmedia@gmail.com, afaceriardelene@gmail.com

Ce spune chipul tău despre stilul de viaţă

ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata Duminica, 19 Ianuarie, 2014

Faţă slabă şi „trasă”

Cauze posibile: excesul de exerciţii fizice, diete yo-yo

Cu toate că execiţiile fizice sunt esenţiale pentru sănătatea corpului şi a pielii, practicarea lor în exces poate avea ca efect nişte obraji „căzuţi”, spune dr. Aamer Khan, director al Harley Street Skin Clinic.

„Aspectul este cunoscut sub numele de «faţa alergătorului», dar orice tip de exerciţiu cardiovascular - care măreşte ritmul bătăilor inimii - practicat în exces, poate duce la acelaşi efect; cicliştii arată şi ei aşa. Explicaţia? „Iniţial, când înceapă să alergi, faţa se înroşeşte deoarece vasele de sânge se dilată pentru a asigura alimentarea cu oxigen a întregului corp. Dar, după 15 minute, pe măsură ce muşchii încep să aibă nevoie de mai mult oxigen, sângele începe să fie retras de la nivelul feţei, ceea ce înseamnă că ţesutul adipos de la nivelul obrajilor este lipsit de oxigen şi, treptat, moare.”

„Dacă alergi foarte mult, vei avea o inimă şi plămâni foarte sănătoşi, dar îţi vei pierde rotunjimea obrajilor şi vei  arăta tras(ă) la faţă.”

Acest efect poate fi evitat variind tipurile de activitate fizică, practicând diferite tipuri de exerciţii, precum antrenamentul cu greutăţi sau yoga. 

Renunţarea la fumat va avea şi ea efect benefic, adaugă medicul, deoarece toxinele din ţigări afectează şi ele alimentarea cu sânge a ţesutului adipos din obraji, ducând la aspectul slăbit la feţei.

Şi, de asemenea, evitaţi dietele drastice la modă, deoarece acestea îşi pot pune amprenta asupra înfăţişării, spune dermatologul dr. Nick Lowe de la Clinica Cranley. 

„Cei care ţin intermitent cure de slăbire - aşa-zisele diete yo-yo - pierd în mod regulat în greutate, iar apoi pun rapid kilogramele la loc. Aceste fluctuaţii rapide ale greutăţii fac ca pielea să se întindă şi să-şi piardă elasticitatea, aşa că veţi începe să aveţi pielea obrajilor lăbărţată şi căzută.”

 

Faţa umflată şi obrajii căzuţi

Cauze posibile: alcoolul, lipsa de exerciţiu fizic.

Alcoolul este unul dintre cei mai mari duşmani ai feţei. Dr. Michael Prager, chirurg plastician, spune că tratează din ce în ce mai multe femei ale căror feţe au căpătat un aspect umflat, palid şi ridat, din cauza obiceiului, foarte răspândit, de a bea vin în fiecare seară.

„[Aceste femei] îmi spun adesea: «mama mea arăta aşa de bine când avea vârsta mea de acum! Nu înţeleg de ce eu arăt aşa de bătrână.» Iar eu le spun că, probabil, mamele lor nu beau aşa de mult.”

 

Dr. Michael Prager spune că alcoolul „stresează organismul, determinând producerea hromonului numit cortizol.” Acest hormon face ca în zona feţei să se depună mai multă grăsime, determinând totodată retenţia de apă la nivelul obrajilor; ca urmare, faţa apare umflată.

Mai mult, se ştie că alcoolul suprastimulează glandele salivare parotide, aflate de fiecare parte a feţei, la punctul de întâlnire a maxilarului inferior cu gâtul, adaugă dr. Khan. „Consumul de alcool în exces face ca aceste glande să-şi mărească dimensiunile, ceea ce face ca faţa să pară mai lată. Dacă renunţaţi la alcool sau reduceţi drastic consumul, veţi observa curând o îmbunătăţire sub acest aspect.”

Multe băuturi alcoolice conţin, de fapt, cca. 50% zaharuri şi există tot mai multe dovezi ale faptului că un consum ridicat de zaharuri îmbătrâneşte pielea, datorită unui proces numit glicozilare.  Moleculeleproduse în cursul metabolizării zaharurilor încetinesc producţia de fibre de colagen şi elastină, structura de susţinere a pielii.

„Faţa devine căzută, îşi pierde elasticitatea, musculatura şi forma, în general, aşa că arată lăţită”, spune dr. Prager. „Între 20 şi 30 de ani nu prea se cunoaşte, dar dacă veţi continua să beţi tot aşa de mult, până la 40 de ani vătămarea va fi ireversibilă.”

Exerciţiile fizice regulate sunt, de asemenea, esenţiale pentru păstrarea aspectului tineresc şi sănătos al pielii feţei.

În 2010, cercetătorii de la Universitatea St. Andrews au realizat imagini ale feţelor unor persoane, aşa cum ar fi arătat acestea peste 20 de ani dacă nu făceau exerciţii fizice. Oamenii inactivi fizic au un risc mai mare de a avea pielea de pe gât lăsată şi de a depune grăsime pe frunte şi în jurul ochilor. Exerciţiul fizic (dar nu în exces, după cum am menţionat) ajută la păstrarea fluxului normal de sânge la nivelul pielii, menţinând producţia de colagen.

 

Riduri

Cauza posibilă: faptul că nu se foloseşte cremă de protecţie solară.

Poţi spune ce anume a produs anumite riduri doar privindu-le, afirmă Chris Griffiths, profesor de dermatologie la Universitatea din Manchester  şi specialist în problemele îmbătrânirii. „Ridurile fine, ca nişte încreţituri, apar cu vârsta, dar ridurile aspre, mai adânci, apar de obicei din cauza soarelui.”Dr. Aamer Khan adaugă că ridurile de sub ochi sunt, adesea, un semn că persoana respectivă petrece prea mult timp la soare. Pe faţă, zonele de sub ochi sunt cele mai afectate; acolo pielea este mai subţire şi mai vulnerabilă la apariţia ridurilor.Ten palid

Cauze posibile: consum insuficient de legume şi fructe, exces de greutate.

Anul trecut, cercetătorii de la Universitatea St. Andrews au arătat că un consum de numai 3 porţii de fructe şi legume pe zi dă pielii o strălucire sănătoasă, în doar câteva săptămâni. După cum explică Ross Whitehead, cercetător la această universitate, fructele şi legumele conţin pigmenţi numiţi carotenoizi, care se depozitează în piele, dându-i o culoare sănătoasă.El adaugă că o persoană supraponderală trebuie să consume mai multe fructe şi legume pentrua obţine acest efect. Pigmenţii carotenoizi sunt solubili în grăsimi, aşa că sunt absorbiţi de grăsimea din corp; e nevoie de cantităţi mai mari pentru a se depozita şi la nivelul pielii.

De asemenea, o îmbujorare naturală a obrajilor poate fi semnul unei bune sănătăţi cardiovasculare, spune Whitehead. Sângele oxigenat are o culoare mai intensă decât cel neoxigenat; dacă cineva face exerciţii fizice şi are o inimă sănătoasă, poate avea o îmbujorare permanentă a obrajilor, în vreme ce un ten palid poate indica faptul că persoana respectivă nu face destulă mişcare.

 

Dungi de culoare închisă pe gât

Cauza posibilă: excesul de zahăr în alimentaţie

Porţiunile de piele brun-cenuşie pe gât (dar care pot apărea şi în alte regiuni ale corpului) pot să arate ca nişte dungi de murdărie, dar nu sunt întotdeauna asta: ele pot fi un semn care avertizează asupra riscului de apariţie a diabetului de tip 2, asociat cu consumul de alimente bogate în carbohidraţi; manifestarea se numeşte acanthosis nigricans şi este cel mai adesea corelată cu un nivel ridicat de insulină, hormonul implicat în metabolizarea zaharurilor.Iniţial, aceste semne pot fi discrete, dar, dacă nu este tratată cauza, se pot întinde pe tot gâtul. „Este în mare măsură un  simptom asociat cu obezitatea şi diabetul şi tinde să apară la nivelul axilelor (foto) şi uneori al gâtului”, spune dr. David Price, specialist în diabet la spitalul Morriston din Swansea. ”Prezenţa lui sugerează că insulina nu îşi face treaba aşa cum ar trebui; de aceea, corpul este nevoit să producă mult mai multă decât normal. Scăderea în greutate este cel mai bun tratament pentru această problemă.”

 

Piele roşiatică

Cauze posibile: cafeina, lipsa luminii solare

Dr. Aamer Khan afirmă că abuzul de cafea poate deshidrata pielea, dându-o i nuanţă roşiatică şi un aspect uscat. „Dacă beţi mai mult de trei ceşti pe zi, aveţi nevoie, pentru fiecare, de un pahar de apă în plus, pentru a contracara efectele.”

Nivelurile scăzute de vitamina D, care se formează în piele sub influenţa luminii solare, pot de asemenea determina nuanţa roşiatică a feţei; vitamina D este esenţială pentru formarea de noi celule ale pielii, aşa că o carenţă a acestei vitamine poate face ca pielea să fie descuamată şi roşiatică.
 

Coşuri

Cauze posibile: consumul ridicat de lactate şi regimurile de slăbire tip Atkins (cu conţinut scăzut de carbohidraţi)

Astăzi, este larg acceptat faptul că acneea este, în mare măsurăă, o afecţiune al cărei substrat este mai curând genetic decât determinat de stilul de viaţă.„Totuşi, există tot mai multe dovezi că, în unele cazuri, excesul de produse lactate sau alimentaţia hipercalorică poate fi un factor care contribuie la agravarea problemei”, spune dr. Leslie. 

Cauzele nu sunt foarte lămurite, dar unii specialişti sugerează că ar fi implicată o o substanţă numită factor de creştere insulinic-1, care se găseşte în lapte (şi în mod natural în organismul uman).

Dr. Khan adaugă că şi regimurile de slăbire de tip Atkins, bogate în proteine şi sărace în carbohidraţi, pot fi de vină.

„Proteinele conţin anumiţi aminoacizi care stimulează producţia unor hormoni precum testosteronul, ce poate favoriza acneea. O dietă bogată în acizi omega-3 (întâlniţi în peştele gras precum somon sau macrou), fructe şi legume proaspete este considerată cel mai bun mijloc de a preveni sau diminua acneea.”
 

Crăpături la colţurile gurii

Cauza posibilă: consumul insuficient de legume şi fructe

Diferitele vitamine B care se găsesc în aceste alimente au proprietăţi anti-inflamatoarei, iar consumul insuficient de verdeţuri - care duce la carenţe de vitamine B - poate cauza iritarea pielii la colţurile gurii şi apariţia crăpăturilor - stomatită angulară, spune dr. Leslie.

Iar crăparea buzelor, în general,  poate fi datorată unei lipse de vitamina C.

Atât vitamina C, cât şi multe vitamine din grupul B se găsesc în produse de origine vegetală; de exemplu vitamine B în mazăre şi cereale integrale, iar vitamina C în citrice şi ardei graşi.


Dinţi tociţi

Cauze posibile: stresul, mâncărurile grase şi condimentate

Pare un simptom cam ciudat, dar dentiştii, care văd multe la viaţa lor, au de-a face şi cu asemenea cazuri.

„Vârsta dentară a unei persoane poate fi foarte diferită de vârsta sa coronologică”, spune dr. Ben Atkins, stomatolog la clinica Revive Dental Care  din Manchester.

Stresul îi poate face pe oameni să scrâşnească din dinţi, uneori ziua, dar cel mai frecvent noaptea, în timpul somnului, în mod inconştient; fenomenul se numeşte bruxism şi poate duce, în timp, la tocirea dinţilor, la micşorarea vizibilă a lungimii lor.

„De multe ori oamenii nici nu-şi dau seama că o fac. Am văzut persoane care îşi pierduseră 50-80% din lungimea dinţilor din cauza acestui fenomen, ceea ce duce şi la micşorarea înălţimii feţei”

Pentru a remedia situaţia, pot fi purtate în gură, în timpul somnului, nişte aparate dentare speciale, dar dr. Atkins insistă că este esenţial să fie tratată cauza stresului.

Alţi factori care contribuie la tocirea dinţilor, spune el, sunt consumul excesiv de alcool şi hiperaciditatea gastrică. În acest din urmă caz, secreţia de suc gastric este excesiv de acidă (adesea ca urmare a consumului de mâncăruri prea grase şi picante); dacă valva care, în mod normal, închide trecerea dintre esofag şi stomac, nu funcţionează corect, se poate produce aşa-numitulreflux gastro-esofagian: conţinutul gastric acid ajunge în gură, unde poate produce eroziunea dinţilor.Gingii palide şi care au tendinţa de a se retrage, dezgolind partea de sus a dinţilor

Cauza posibilă: fumatul

După cum explică dr. Atkins, „fumatul reduce irigarea cu sânge a gingiilor, iar acestea au tendinţa să se retracte şi să capete un aspect palid şi parcă «pielos» - e ca şi cum ai afuma un peşte. În linii, mari asta se întâmplă în gură atunci când fumezi.”
 

Ochi lăcrimoşi

Cauze posibile: prea mult timp petrecut în faţa ecranului; lipsă de somn

În lipsa oricărei cauze emoţionale care să ne facă să plângem ori a substanţelor iritante, lăcrimarea ochilor poate fi, în mod paradoxal, un semn că suferi, de fapt , de uscăciune excesivă a globilor oculari: glandele lacrimale reacţionează producând secreţie lacrimală în exces, explică dr. Shamina Asif, de la Colegiul de Optometrie.

De multe ori, acest lucru se întâmplă din cauză că petrecem prea mult timp în faţa ecranului computerului. Când ne concentrăm asupra ecranului, clipim mai rar; or, tocmai clipitul este cel care stimulează secreţia lacrimală şi lubrifiază ochiul, spune ea.

„Şi lipsa de somn contribuie la uscarea ochilor - în timpul somnului, ochii  se auto-repară şi produc fluid lacrimal.”

„Dacă suferiţi de uscăciune a ochilor, aveţi grijă să luaţi regulat pauze de la activitatea în faţa ecranului şi să vă amintiţi, în mod conştient, să clipiţi regulat. De asemenea, beţi multă apă, ca să rămâneţi bine hidrataţi.”
 

Cearcăne întunecate

Cauze posibile: alimentaţie vegetariană, lipsă de somn

O carenţă de fier - anemie - poate fi cauza apariţiei de cearcăne întunecate sub ochi, sugerează dr. Aamer Khan. Este o problemă care apare des în cazul vegetarienilor, deoarece carnea este o sursă majoră de fier. ”Fierul este necesar pentru reînnoirea ţesuturilor, aşa că un deficit de fier încetineşte crearea de celule noi ale pielii şi poate face faţa să arate palidă şi cu cearcăne întunecate sub ochi.” În plus, adaugă dr. Khan, oboseala poate face ca vasele din pielea feţei să se dilate. Pielea de sub ochi este foarte subţire, aşa că nuanţa albăstruie a vaselor sanguine transpare prin piele, făcând cearcănele să pară şi mai închise la culoare.
 

Cercuri în jurul irisului şi proeminenţe pe pleoape

Cauza posibilă: alimentaţia bogată în grăsimi

Inelele alburii care par în jurul irisului, cunoscute sub denumirea de arcus senilis, ca şi micile umflături galbene din zona pleoapelor, numite xanthelasma, pot fi semne ale hipercolesterolemiei (nivel mare de colesterol în sânge), care este adesea corelată cu o alimentaţie prea bogată în grăsimi. Excesul de colesterol se depozitează în zona ochilor.

„Studiile au arătat că persoanele care prezintă arcus senilis şi xanthelasma au un risc crescut de apariţie a bolilor de inimă”, spune Shamina Asif; ea recomandă ca, în cazul în care cineva îşi face griji în privinţa colesterolului, să meargă neapărat la doctor, ca să primească recomandările necesare pentru a corecta problema.


 

Taguri: ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata, ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata, ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata, ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata

Alte stiri

Photo

Cum asortam un costum barbati de culoarea gri

Costumul gri se regaseste aproape in garderoba tuturor barbatilor. In functie de croialasi de selectia altor elemente de stil, un costum barbati de culoare gri poate accentua statutul unui set ...Citeste mai mult

Photo

Cum poti afla viteza unei biciclete

Viteza bicicletei este probabil cel mai important parametru de interes pentru oricine se afla pe pista de ciclism. Este adesea masura cea mai frecvent utilizata chiar si atunci cand merge vorba ...Citeste mai mult

Photo

Rolul acestor fundatii speciale in constructii

Fundatiile speciale joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba despre a construi in mod eficient. Sistemele pe baza de piloti forati sunt unele dintre cele mai cunoscute, in ...Citeste mai mult

Photo

Care este specificul acoperirii cu iarba artificiala a unui teren tenis

Poti practica tenisul nu numai pentru a obtine rezultate sportive inalte, ci si pentru activitati in aer liber, pentru a consolida si mentine starea fizica, precum si pentru comunicare. Constructia unui teren ...Citeste mai mult

Photo

Cum te ajuta un laxativ natural cand esti constipat

Toata lumea are uneori dificultati in a-si goli intestinele. Cauzele fecalelor stagnante pot fi: dieta dezechilibrata, lipsa de miscare si tulburarile functionale ale intestinelor. Pentru a preveni constipatia agravata de simptome ...Citeste mai mult

Photo

Modalităţi prin care se poate acţiona asupra stenozei spinale

Coloana vertebrală reprezintă o parte foarte importantă a corpului uman, având rol de susţinere, de protecţie a măduvei spinării, de mobilitate, ajutând deplasarea. Orice afecţiune manifestată la nivelul coloanei vertebrale, ...Citeste mai mult

Photo

Cum te ajuta un test de aptitudini profesionale sa gasesti jobul potrivit

Fiecare persoana la un moment dat in viata isi va pune intrebarea: ce profesie mi se potriveste? Cu ce sa ma ocup in viata ca sa-mi aduca si bani, dar ...Citeste mai mult

Photo

De ce sa alegi procedura de marire a buzelor russian lips

Buzele senzuale moderat pline nu sunt un tribut de moment adus modei. Buzele frumoase au fost intodeauna considerate un element important al fetei si un disctinctiv al frumusetii feminine. Cosmetologia moderna ...Citeste mai mult

Photo

Ce bijuterii din aur sa porti la un interviu de angajare

Un interviu de angajare este un moment in care aspectul trebuie sa fie impecabil. Bineinteles, atunci cand evalueaza un candidat, angajatorul se uita in primul rand la calitatile sale profesionale, ...Citeste mai mult

Photo

Cum sa creezi atmosfera potrivita pentru lectura unei carti pentru copii

Este vara, copiii sunt in vacanta si unica lor dorinta e sa se joace. De fapt, e dreptul lor sa o faca. Insa noi, adultii, ne dorim ceva mai mult decat ...Citeste mai mult

Photo

5 motive sa beneficiezi de serviciile unei echipe de alpinisti utilitari

Atunci cand este nevoie de prestarea muncii la inaltime, profesionalismul si experienta fac diferenta. Astfel, este esential sa te bazezi numai pe profesionisti in domeniu, asa cum sunt echipa de alpinisti utilitari. Lucrarile ...Citeste mai mult

Photo

Cum imbunatatesti aspectul masinii tale?

Fie ca ai o masina care deja a trecut prin cateva aventuri alaturi de tine, fie ai o masina noua si nu esti deplin multumit de cum arata, exista o ...Citeste mai mult

Photo

Cine sunt principalii favoriți pe tabloul masculin de la Wimbledon

Wimbledon este unul dintre cele mai importante turnee de tenis din lume și chiar dacă evenimentul din acest an este cu totul deosebit pentru că nu va aduce puncte pentru ...Citeste mai mult

Photo

Ce este un aparat de contentie si de ce trebuie sa il porti dupa utilizarea aparatului dentar?

Purtarea unui aparat dentarde contentie face parte din seria de masuri ce au un singur scop: acela de a-ti aduce zambetul perfect. Aceasta aparatura medicala poarta si numele de „retainer” ...Citeste mai mult

Photo

Iata tot ce trebuie sa cunosti despre un camin de batrani, daca vrei sa apelezi la serviciile oferite de acesta

Daca te afli in situatia in care ai in grija persoane in varsta din familie, atunci este bine sa stii ca poti apela cu incredere la serviciile unuicamin de batrani. In ...Citeste mai mult

Photo

Cazi moderne pentru baie. Afla cum sa o alegi pe cea potrivita

Doresti un nou design pentru baia ta? In acest caz este bine sa stii ca poti alege diferite obiecte sanitare moderne adaptate cu orice buget. Achizitioneaza o cada freestanding ieftina si ...Citeste mai mult

Photo

Cum sa alegi culoarea unui costum barbati

Culoarea unui costum de afaceri da tonul pentru intreaga infatisare a barbatului, deoarece pe ea se bazeaza toate celelalte articole vestimentare. Cum sa faci aceasta alegere corect? La ce ar trebui ...Citeste mai mult

Photo

Cum sa ai grija de colon cu suplimente marca Plantextrakt

Sanatatea si bunastarea ta depind de buna functionare a sistemului digestiv. Daca organismul este in general sanatos, poti imbunatati singur functionarea intestinelor, cu ajutorul produselor Plantextrakt: Extract din mladite de merisor marca Plantextrakt - ajuta la ...Citeste mai mult

Photo

Ce tipuri de teren tenis exista si care e cel mai avantajos

Te-ai intrebat vreodata cum poate afecta suprafata unui teren de tenis jocul? Raspunsul este destul de mult! Un teren tenis poate fi elaborat din mai multe tipuri de material, insa, gazonul natural se ...Citeste mai mult

Photo

Un nou design? Trăiți în stil industrial!

Stilul industrial este poate cel mai unic dintre toate tendințele de design interior de astăzi. A devenit mai răspândit în America și în Anglia, iar tot mai mulți oameni caută ...Citeste mai mult

Photo

Descopera produsele de tip elf baruri, tigari electronice de unica folosinta!

Daca doresti sa renunti la clasicele tigari si la mirosul neplacut eliminat de acestea, afla ca elf baruri sunt produse foarte populare, de unica folosinta, ce au dimensiuni compacte si ...Citeste mai mult

Photo

TOP 4 modalități prin care să îți descoperi feminitatea & senzualitatea

Oricât de grăbită, stresată, agitată ai fi zi de zi, să știi că în postura de femeie este absolut necesar să-ți descoperi zeița interioară, să-ți explorezi energia feminină, să-ți trezești ...Citeste mai mult

Photo

ROBOR vs IRCC la creditul ipotecar

In ultima perioada se vorbeste tot mai intens despre ROBOR vs IRCC si cat a crescut rata la casa la creditul ipotecar sau prima casa. Cum putem scadea rata creditului ipotecar? Cea ...Citeste mai mult

Photo

Ce ar trebui să iei în calcul înainte să încerci un casino online? Sfaturi care îți vor face viața mai ușoară

Dacă abia acum intri în lumea jocurilor de noroc, în primul rând, bun venit. Poate că ai sosit aici din curiozitate, poate cauți doar o distracție, dar înainte de orice, ...Citeste mai mult

Photo

Acoperis cu tabla faltuita, cu tigla metalica sau tabla cutata? Iata ce iti recomanda expertii

Atunci cand vine vorba despre acoperisuri, exista o gama larga de optiuni. Invelitorile metalice sunt cele mai populare metode de a acoperi constructiile moderne, dar exista o solutie care se ...Citeste mai mult

Photo

Procedura de inchiriere auto – Iata cum te poti bucura de libertate de miscare in Bucuresti

  Serviciul de inchiriat masini Otopeni este un serviciu care se adreseaza tuturor persoanelor, atat fizice cat si juridice. Apeleaza cu incredere la acesta atunci cand ai nevoie de un mijloc ...Citeste mai mult

Photo

Top 5 modalități prin care îți poți reinventa încăperile din casă

Simți că a venit momentul de o schimbare în ceea ce privește designul casei tale? Te-ai plictisit de același aspect zilnic al camerelor însă nu știi de unde ai putea ...Citeste mai mult

Photo

Tu știi ce cămăși te avantajează, în funcție de înălțime și conformația corpului?

Cămașa este un element esențial în garderoba unui bărbat. Aceasta are rolul de a îi schimba întregul look, făcându-l să arate elegant și impunător. În același timp, o cămașă prost ...Citeste mai mult

Photo

Cei mai importanți pași pentru scrierea unui plan de afacere de succes pentru comerțul B2B?

Scrierea planului de afaceri este punctul cel mai important de pornire pentru înființarea propriei afaceri cu o activitate de succes, mai ales când serviciile oferite sunt tangibile și ajung către ...Citeste mai mult

Photo

Cauți cele mai bune sfaturi pentru izolarea mansardei ori a podului?

Instalarea izolației la mansardă ori în pod este una dintre cele mai ieftine și mai eficiente moduri de a preveni căldura să scape din casă, deoarece căldura se ridică și ...Citeste mai mult

Photo

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi un liner de piscina

Finisarea cu liner piscina se numara printre cele mai populare metode de acoperire, in principal datorita pretului avantajos, dar si pentru ca reprezinta un foarte bun hidroizolant. Dar mai este ...Citeste mai mult

Photo

De ce am ales un tablou cu licheni ca si decoratiune

Orice camin are nevoie, la o perioada de timp, de reimprospatarea design-ului interior. Pentru a sparge monotonia si amenaja locuinta cu stil este nevoie sa scoti din anonimat orice incapere, ...Citeste mai mult

Photo

Servicii de curățenie profesională în Cluj-Napoca: Forbec Services, dedicată exclusiv segmentului B2B

Zona Transilvaniei este cunoscută nu doar pentru obiectivele turistice foarte atractive, ci și pentru performanțele economice în marile orașe. În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai dezvoltate ...Citeste mai mult

Photo

Top 5 idei de cadouri pentru ocazii speciale

Atunci când alegem un cadou pentru ocazii speciale, ne dorim ca persoana pentru care facem asta să fie cu adevărat încântată de darul primit. Astfel, bijuteriile și accesoriile sunt mereu ...Citeste mai mult

Photo

Ce să faci dacă nu mai pornește mașina din cauza bateriei

Este posibil să ți se fi întâmplat vreodată ca mașina să nu vrea să pornească, moment în care variantele la care te-ai gândit au fost multiple. De cele mai multe ...Citeste mai mult

Photo

Ce tip de pilă de unghii ar trebui să alegi

Printre uneltele de îngrijire a unghiilor sunt şi pilele şi bufferele de unghii care sunt extrem de diversificate. Acestea pot fi realizate din materiale diferite, au formă, dimensiuni şi granulaţii ...Citeste mai mult

Photo

Iată ce trebuie să știi înainte să mergi la o optică medicală

Ai nevoie de ochelari? Iată 4 pași pe care trebuie să îi urmezi Ți se pare că vederea ta nu mai este atât de clară pe cât obișnuia să fie? ...Citeste mai mult

Photo

De ce Liverpool are în continuare șanse reale la titlu în Premier League?

De ce Liverpool are în continuare șanse reale la titlu în Premier League?   Până recent, părea ca un dat faptul că Manchester City va câștiga titlul în acest sezon. Echipa lui ...Citeste mai mult

Photo

Sfaturi pentru ardeleni - Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a reusi in industria muzicala?

Sa lucrezi in industria muzicala poate fi o sabie cu doua taisuri. Pe de-o parte, ai parte de faima, bani si recunoasterea meritelor, insa pe de alta, trebuie sa muncesti ...Citeste mai mult

Photo

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Corpul tău este ca un templu și trebuie respectat și îngrijit așa cum merită. Sănătatea acestuia face ca viața ta să fie una frumoasă și armonioasă. În acest sens trebuie ...Citeste mai mult