Sunday, 17 October, 2021

Turda, Ioan Ratiu, 54/3, Tel. 0264312565 , dacicusmedia@gmail.com, afaceriardelene@gmail.com

Ce spune chipul tău despre stilul de viaţă

ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata Duminica, 19 Ianuarie, 2014

Faţă slabă şi „trasă”

Cauze posibile: excesul de exerciţii fizice, diete yo-yo

Cu toate că execiţiile fizice sunt esenţiale pentru sănătatea corpului şi a pielii, practicarea lor în exces poate avea ca efect nişte obraji „căzuţi”, spune dr. Aamer Khan, director al Harley Street Skin Clinic.

„Aspectul este cunoscut sub numele de «faţa alergătorului», dar orice tip de exerciţiu cardiovascular - care măreşte ritmul bătăilor inimii - practicat în exces, poate duce la acelaşi efect; cicliştii arată şi ei aşa. Explicaţia? „Iniţial, când înceapă să alergi, faţa se înroşeşte deoarece vasele de sânge se dilată pentru a asigura alimentarea cu oxigen a întregului corp. Dar, după 15 minute, pe măsură ce muşchii încep să aibă nevoie de mai mult oxigen, sângele începe să fie retras de la nivelul feţei, ceea ce înseamnă că ţesutul adipos de la nivelul obrajilor este lipsit de oxigen şi, treptat, moare.”

„Dacă alergi foarte mult, vei avea o inimă şi plămâni foarte sănătoşi, dar îţi vei pierde rotunjimea obrajilor şi vei  arăta tras(ă) la faţă.”

Acest efect poate fi evitat variind tipurile de activitate fizică, practicând diferite tipuri de exerciţii, precum antrenamentul cu greutăţi sau yoga. 

Renunţarea la fumat va avea şi ea efect benefic, adaugă medicul, deoarece toxinele din ţigări afectează şi ele alimentarea cu sânge a ţesutului adipos din obraji, ducând la aspectul slăbit la feţei.

Şi, de asemenea, evitaţi dietele drastice la modă, deoarece acestea îşi pot pune amprenta asupra înfăţişării, spune dermatologul dr. Nick Lowe de la Clinica Cranley. 

„Cei care ţin intermitent cure de slăbire - aşa-zisele diete yo-yo - pierd în mod regulat în greutate, iar apoi pun rapid kilogramele la loc. Aceste fluctuaţii rapide ale greutăţii fac ca pielea să se întindă şi să-şi piardă elasticitatea, aşa că veţi începe să aveţi pielea obrajilor lăbărţată şi căzută.”

 

Faţa umflată şi obrajii căzuţi

Cauze posibile: alcoolul, lipsa de exerciţiu fizic.

Alcoolul este unul dintre cei mai mari duşmani ai feţei. Dr. Michael Prager, chirurg plastician, spune că tratează din ce în ce mai multe femei ale căror feţe au căpătat un aspect umflat, palid şi ridat, din cauza obiceiului, foarte răspândit, de a bea vin în fiecare seară.

„[Aceste femei] îmi spun adesea: «mama mea arăta aşa de bine când avea vârsta mea de acum! Nu înţeleg de ce eu arăt aşa de bătrână.» Iar eu le spun că, probabil, mamele lor nu beau aşa de mult.”

 

Dr. Michael Prager spune că alcoolul „stresează organismul, determinând producerea hromonului numit cortizol.” Acest hormon face ca în zona feţei să se depună mai multă grăsime, determinând totodată retenţia de apă la nivelul obrajilor; ca urmare, faţa apare umflată.

Mai mult, se ştie că alcoolul suprastimulează glandele salivare parotide, aflate de fiecare parte a feţei, la punctul de întâlnire a maxilarului inferior cu gâtul, adaugă dr. Khan. „Consumul de alcool în exces face ca aceste glande să-şi mărească dimensiunile, ceea ce face ca faţa să pară mai lată. Dacă renunţaţi la alcool sau reduceţi drastic consumul, veţi observa curând o îmbunătăţire sub acest aspect.”

Multe băuturi alcoolice conţin, de fapt, cca. 50% zaharuri şi există tot mai multe dovezi ale faptului că un consum ridicat de zaharuri îmbătrâneşte pielea, datorită unui proces numit glicozilare.  Moleculeleproduse în cursul metabolizării zaharurilor încetinesc producţia de fibre de colagen şi elastină, structura de susţinere a pielii.

„Faţa devine căzută, îşi pierde elasticitatea, musculatura şi forma, în general, aşa că arată lăţită”, spune dr. Prager. „Între 20 şi 30 de ani nu prea se cunoaşte, dar dacă veţi continua să beţi tot aşa de mult, până la 40 de ani vătămarea va fi ireversibilă.”

Exerciţiile fizice regulate sunt, de asemenea, esenţiale pentru păstrarea aspectului tineresc şi sănătos al pielii feţei.

În 2010, cercetătorii de la Universitatea St. Andrews au realizat imagini ale feţelor unor persoane, aşa cum ar fi arătat acestea peste 20 de ani dacă nu făceau exerciţii fizice. Oamenii inactivi fizic au un risc mai mare de a avea pielea de pe gât lăsată şi de a depune grăsime pe frunte şi în jurul ochilor. Exerciţiul fizic (dar nu în exces, după cum am menţionat) ajută la păstrarea fluxului normal de sânge la nivelul pielii, menţinând producţia de colagen.

 

Riduri

Cauza posibilă: faptul că nu se foloseşte cremă de protecţie solară.

Poţi spune ce anume a produs anumite riduri doar privindu-le, afirmă Chris Griffiths, profesor de dermatologie la Universitatea din Manchester  şi specialist în problemele îmbătrânirii. „Ridurile fine, ca nişte încreţituri, apar cu vârsta, dar ridurile aspre, mai adânci, apar de obicei din cauza soarelui.”Dr. Aamer Khan adaugă că ridurile de sub ochi sunt, adesea, un semn că persoana respectivă petrece prea mult timp la soare. Pe faţă, zonele de sub ochi sunt cele mai afectate; acolo pielea este mai subţire şi mai vulnerabilă la apariţia ridurilor.Ten palid

Cauze posibile: consum insuficient de legume şi fructe, exces de greutate.

Anul trecut, cercetătorii de la Universitatea St. Andrews au arătat că un consum de numai 3 porţii de fructe şi legume pe zi dă pielii o strălucire sănătoasă, în doar câteva săptămâni. După cum explică Ross Whitehead, cercetător la această universitate, fructele şi legumele conţin pigmenţi numiţi carotenoizi, care se depozitează în piele, dându-i o culoare sănătoasă.El adaugă că o persoană supraponderală trebuie să consume mai multe fructe şi legume pentrua obţine acest efect. Pigmenţii carotenoizi sunt solubili în grăsimi, aşa că sunt absorbiţi de grăsimea din corp; e nevoie de cantităţi mai mari pentru a se depozita şi la nivelul pielii.

De asemenea, o îmbujorare naturală a obrajilor poate fi semnul unei bune sănătăţi cardiovasculare, spune Whitehead. Sângele oxigenat are o culoare mai intensă decât cel neoxigenat; dacă cineva face exerciţii fizice şi are o inimă sănătoasă, poate avea o îmbujorare permanentă a obrajilor, în vreme ce un ten palid poate indica faptul că persoana respectivă nu face destulă mişcare.

 

Dungi de culoare închisă pe gât

Cauza posibilă: excesul de zahăr în alimentaţie

Porţiunile de piele brun-cenuşie pe gât (dar care pot apărea şi în alte regiuni ale corpului) pot să arate ca nişte dungi de murdărie, dar nu sunt întotdeauna asta: ele pot fi un semn care avertizează asupra riscului de apariţie a diabetului de tip 2, asociat cu consumul de alimente bogate în carbohidraţi; manifestarea se numeşte acanthosis nigricans şi este cel mai adesea corelată cu un nivel ridicat de insulină, hormonul implicat în metabolizarea zaharurilor.Iniţial, aceste semne pot fi discrete, dar, dacă nu este tratată cauza, se pot întinde pe tot gâtul. „Este în mare măsură un  simptom asociat cu obezitatea şi diabetul şi tinde să apară la nivelul axilelor (foto) şi uneori al gâtului”, spune dr. David Price, specialist în diabet la spitalul Morriston din Swansea. ”Prezenţa lui sugerează că insulina nu îşi face treaba aşa cum ar trebui; de aceea, corpul este nevoit să producă mult mai multă decât normal. Scăderea în greutate este cel mai bun tratament pentru această problemă.”

 

Piele roşiatică

Cauze posibile: cafeina, lipsa luminii solare

Dr. Aamer Khan afirmă că abuzul de cafea poate deshidrata pielea, dându-o i nuanţă roşiatică şi un aspect uscat. „Dacă beţi mai mult de trei ceşti pe zi, aveţi nevoie, pentru fiecare, de un pahar de apă în plus, pentru a contracara efectele.”

Nivelurile scăzute de vitamina D, care se formează în piele sub influenţa luminii solare, pot de asemenea determina nuanţa roşiatică a feţei; vitamina D este esenţială pentru formarea de noi celule ale pielii, aşa că o carenţă a acestei vitamine poate face ca pielea să fie descuamată şi roşiatică.
 

Coşuri

Cauze posibile: consumul ridicat de lactate şi regimurile de slăbire tip Atkins (cu conţinut scăzut de carbohidraţi)

Astăzi, este larg acceptat faptul că acneea este, în mare măsurăă, o afecţiune al cărei substrat este mai curând genetic decât determinat de stilul de viaţă.„Totuşi, există tot mai multe dovezi că, în unele cazuri, excesul de produse lactate sau alimentaţia hipercalorică poate fi un factor care contribuie la agravarea problemei”, spune dr. Leslie. 

Cauzele nu sunt foarte lămurite, dar unii specialişti sugerează că ar fi implicată o o substanţă numită factor de creştere insulinic-1, care se găseşte în lapte (şi în mod natural în organismul uman).

Dr. Khan adaugă că şi regimurile de slăbire de tip Atkins, bogate în proteine şi sărace în carbohidraţi, pot fi de vină.

„Proteinele conţin anumiţi aminoacizi care stimulează producţia unor hormoni precum testosteronul, ce poate favoriza acneea. O dietă bogată în acizi omega-3 (întâlniţi în peştele gras precum somon sau macrou), fructe şi legume proaspete este considerată cel mai bun mijloc de a preveni sau diminua acneea.”
 

Crăpături la colţurile gurii

Cauza posibilă: consumul insuficient de legume şi fructe

Diferitele vitamine B care se găsesc în aceste alimente au proprietăţi anti-inflamatoarei, iar consumul insuficient de verdeţuri - care duce la carenţe de vitamine B - poate cauza iritarea pielii la colţurile gurii şi apariţia crăpăturilor - stomatită angulară, spune dr. Leslie.

Iar crăparea buzelor, în general,  poate fi datorată unei lipse de vitamina C.

Atât vitamina C, cât şi multe vitamine din grupul B se găsesc în produse de origine vegetală; de exemplu vitamine B în mazăre şi cereale integrale, iar vitamina C în citrice şi ardei graşi.


Dinţi tociţi

Cauze posibile: stresul, mâncărurile grase şi condimentate

Pare un simptom cam ciudat, dar dentiştii, care văd multe la viaţa lor, au de-a face şi cu asemenea cazuri.

„Vârsta dentară a unei persoane poate fi foarte diferită de vârsta sa coronologică”, spune dr. Ben Atkins, stomatolog la clinica Revive Dental Care  din Manchester.

Stresul îi poate face pe oameni să scrâşnească din dinţi, uneori ziua, dar cel mai frecvent noaptea, în timpul somnului, în mod inconştient; fenomenul se numeşte bruxism şi poate duce, în timp, la tocirea dinţilor, la micşorarea vizibilă a lungimii lor.

„De multe ori oamenii nici nu-şi dau seama că o fac. Am văzut persoane care îşi pierduseră 50-80% din lungimea dinţilor din cauza acestui fenomen, ceea ce duce şi la micşorarea înălţimii feţei”

Pentru a remedia situaţia, pot fi purtate în gură, în timpul somnului, nişte aparate dentare speciale, dar dr. Atkins insistă că este esenţial să fie tratată cauza stresului.

Alţi factori care contribuie la tocirea dinţilor, spune el, sunt consumul excesiv de alcool şi hiperaciditatea gastrică. În acest din urmă caz, secreţia de suc gastric este excesiv de acidă (adesea ca urmare a consumului de mâncăruri prea grase şi picante); dacă valva care, în mod normal, închide trecerea dintre esofag şi stomac, nu funcţionează corect, se poate produce aşa-numitulreflux gastro-esofagian: conţinutul gastric acid ajunge în gură, unde poate produce eroziunea dinţilor.Gingii palide şi care au tendinţa de a se retrage, dezgolind partea de sus a dinţilor

Cauza posibilă: fumatul

După cum explică dr. Atkins, „fumatul reduce irigarea cu sânge a gingiilor, iar acestea au tendinţa să se retracte şi să capete un aspect palid şi parcă «pielos» - e ca şi cum ai afuma un peşte. În linii, mari asta se întâmplă în gură atunci când fumezi.”
 

Ochi lăcrimoşi

Cauze posibile: prea mult timp petrecut în faţa ecranului; lipsă de somn

În lipsa oricărei cauze emoţionale care să ne facă să plângem ori a substanţelor iritante, lăcrimarea ochilor poate fi, în mod paradoxal, un semn că suferi, de fapt , de uscăciune excesivă a globilor oculari: glandele lacrimale reacţionează producând secreţie lacrimală în exces, explică dr. Shamina Asif, de la Colegiul de Optometrie.

De multe ori, acest lucru se întâmplă din cauză că petrecem prea mult timp în faţa ecranului computerului. Când ne concentrăm asupra ecranului, clipim mai rar; or, tocmai clipitul este cel care stimulează secreţia lacrimală şi lubrifiază ochiul, spune ea.

„Şi lipsa de somn contribuie la uscarea ochilor - în timpul somnului, ochii  se auto-repară şi produc fluid lacrimal.”

„Dacă suferiţi de uscăciune a ochilor, aveţi grijă să luaţi regulat pauze de la activitatea în faţa ecranului şi să vă amintiţi, în mod conştient, să clipiţi regulat. De asemenea, beţi multă apă, ca să rămâneţi bine hidrataţi.”
 

Cearcăne întunecate

Cauze posibile: alimentaţie vegetariană, lipsă de somn

O carenţă de fier - anemie - poate fi cauza apariţiei de cearcăne întunecate sub ochi, sugerează dr. Aamer Khan. Este o problemă care apare des în cazul vegetarienilor, deoarece carnea este o sursă majoră de fier. ”Fierul este necesar pentru reînnoirea ţesuturilor, aşa că un deficit de fier încetineşte crearea de celule noi ale pielii şi poate face faţa să arate palidă şi cu cearcăne întunecate sub ochi.” În plus, adaugă dr. Khan, oboseala poate face ca vasele din pielea feţei să se dilate. Pielea de sub ochi este foarte subţire, aşa că nuanţa albăstruie a vaselor sanguine transpare prin piele, făcând cearcănele să pară şi mai închise la culoare.
 

Cercuri în jurul irisului şi proeminenţe pe pleoape

Cauza posibilă: alimentaţia bogată în grăsimi

Inelele alburii care par în jurul irisului, cunoscute sub denumirea de arcus senilis, ca şi micile umflături galbene din zona pleoapelor, numite xanthelasma, pot fi semne ale hipercolesterolemiei (nivel mare de colesterol în sânge), care este adesea corelată cu o alimentaţie prea bogată în grăsimi. Excesul de colesterol se depozitează în zona ochilor.

„Studiile au arătat că persoanele care prezintă arcus senilis şi xanthelasma au un risc crescut de apariţie a bolilor de inimă”, spune Shamina Asif; ea recomandă ca, în cazul în care cineva îşi face griji în privinţa colesterolului, să meargă neapărat la doctor, ca să primească recomandările necesare pentru a corecta problema.


 

Taguri: ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata, ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata, ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata, ce-spune-chipul-tau-despre-stilul-de-viata

Alte stiri

Photo

Afecțiuni și tulburări ce se pot ameliora sau trata cu ajutorul ședințelor de psihiatrie

Afecțiuni și tulburări ce se pot ameliora sau trata cu ajutorul ședințelor de psihiatrie   Foarte multe persoane care se simt anxioase, depresive, au anumite tulburări de comportament sau sunt într-o stare ...Citeste mai mult

Photo

Cum să faci un gest frumos atunci când vizitezi o proaspătă mămică? Iată 3 idei inedite pe care le poți încerca!

Nașterea unui bebeluș este un eveniment major în orice familie, iar mama acestuia trăiește intens toate momentele din primele luni. Tot în această perioadă, apropiații, prietenii și cunoștințele vin în ...Citeste mai mult

Photo

Ce sa alegi pentru birou – radiatoare cu ulei sau radiatoare electrice?

Atunci cand ai un spatiu pe care trebuie sa il mentii cald si uscat, asa cum este biroul in care iti desfasori activitatea, problema incalzirii devine una actuala. In acest ...Citeste mai mult

Photo

Avantajele oferite de rafturi inox

Faptul de a așeza marfa sau produsele alimentare pe un raft din inox are drept scop organizarea mărfii în ordine, astfel încât clienții să poată vedea clar totul și să ...Citeste mai mult

Photo

Cum ne vindecăm după intervenția de implant dentar?

Vindecarea după intervenția de implant dentar, precum și după orice intervenție chirurgicală, durează ceva timp. Nu trebuie să grăbiți perioada de reabilitare, deoarece implantul dentar ar trebui să se integreze ...Citeste mai mult

Photo

Cele mai cunoscute sloturi la care poti cumpara speciala

Jocurile cu pacanele sunt cele mai populare jocuri de noroc din casinourile online. Asta i-a facut pe furnizorii de sloturi sa dezvolte in mod constant noi titluri si in plus ...Citeste mai mult

Photo

Remedii populare impotriva plosnitelor de pat - Metode traditionale de dezinsectie

Cauti metode naturale sau traditionale pentru lupta impotriva plosnitelor de pat? Iata o selectie a celor mai populare practici utilizate in trecut pentru combaterea acestor insecte de pat. Atentie, recomandam ...Citeste mai mult

Photo

Pariuri și jocuri de care să stai departe la cazino

Pariuri și jocuri de care să stai departe la cazino     Dacă ar fi să asculți de părerea unui specialist, jocurile de care trebuie să stai departe în cazino sunt 90% dintre ...Citeste mai mult

Photo

S-a deschis la Turda noul showroom Barrier

S-a deschis la Turda noul showroom Barrier, in incinta Nova Shopping Park (fostul Solaris).       Vă punem la dispoziţie o gamă variată de: -Ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu; -Uşi de garaj rezidenţiale ...Citeste mai mult

Photo

5 sfaturi pentru alegerea serviciilor de gazduire web potrivite

5 sfaturi pentru alegerea serviciilor de gazduire web potrivite     In momentul in care te decizi sa pornesti o afacere in mediul online, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie ...Citeste mai mult

Photo

Optimizare SEO Cluj - soluţii de succes pentru afacerea online

Dacă îţi doreşti că site-ul tău să fie găsit de cât mai mulţi clienţi prin intermediul căutărilor organice, este esenţial să ai conţinut optimizat, bazat pe cuvinte cheie relevante pentru ...Citeste mai mult

Photo

Cum alegi un Dj profesionist

    A angaja un Dj pentru o nunta sau la alt tip de eveniment este la moda pentru ca atat conceptiile oamenilor cat si tiparul evenimentelor s-a diversificat. Totusi, de acest ...Citeste mai mult

Photo

De ce să nu sari niciodată peste vizita la stomatolog

Când ai mers ultima dată la stomatolog? Mulți dintre noi o facem doar atunci când avem probleme serioase precum o durere care nu mai trece, o inflamație gingivală supărătoare sau ...Citeste mai mult

Photo

Ai probleme cu echipamentele tale IT?Apeleaza la specialistii Randi Computers Turda.

Randi Computers SRL Turda,  are o  experienta de peste 10 ani, in  domeniul de activitate comercializarea de echipamente IT refurbished si noi, precum si repararea de echipamente IT.     Pe lângă vânzare ...Citeste mai mult

Photo

Afla care sunt cele 4 reguli de stil pe care niciun ardelean nu trebuie sa le incalce!

Cele mai multe reguli de fashion nu sunt deloc reguli. Majoritatea sunt, pur si simplu, trenduri, iar unele apar si dispar in doar cateva saptamani. Cu toate acestea, cateva norme ...Citeste mai mult

Photo

Pe urmele vampirilor! 3 destinații de vacanță “bântuite” pe care trebuie să le vizitezi pentru un concediu legendar!

Pasionat de vampiri? O sperietură bună îți dă furnicături pe șira spinării? Acum te poți bucura de ceea ce îți place și în vacanță! În loc să îți petreci concediul ...Citeste mai mult

Photo

Cum să promovezi o afacere online?

Cum să promovezi o afacere online?   Cine nu-și dorește să devină cunoscut pe internet? Cu atâtea tipuri de rețele sociale și puterea motoarelor de căutare la degetul mic, la prima vedere ...Citeste mai mult

Photo

Află totul despre măstile de protecție. Care dintre ele te protejează de COVID-19?

Studiu realizat  de Expert in Securitate si sanatate inmunca,Sorin Florea,conducator al serviciului de prevenire si protectie, din cadrul DS CONSULTING Turda. Subiectul COVID-19, intens discutat în ultimele 3 luni pe toate ...Citeste mai mult

Photo

Ce opțiuni ai, ca și antreprenor sau afacere mică, pentru realizarea unui website de prezentare?

Ce opțiuni ai, ca și antreprenor sau afacere mică, pentru realizarea unui website de prezentare?   2020 a început tumultos și ne-a arătat o altă față a unei crize economice, o criză ...Citeste mai mult

Photo

Vrei sa-ti surprinzi prietenii ardeleni? Descopera 4 cadouri UNICE cu buget redus

Vrei sa-ti surprinzi prietenii ardeleni? Descopera 4 cadouri UNICE cu buget redus Vrei sa faci un cadou cuiva drag si esti in pana de idei? Te-ai saturat de clasicele tricouri personalizate, ...Citeste mai mult

Photo

Oferta de livrari LA DOMICILIU Milexim, SUNA FOARTE TENTANT.Citeste cu atentie si alege de aici, sau din meniul afisat pe siteul nostru.

Petrece o seara de neuitat, alaturi de cei dragi, acasa, cu preparatele din meniul MILEXIM. Ne-am adaptat noilor situatii si facem in conditii de maxima igiena alimentara, asa cum v-am ...Citeste mai mult

Photo

Cauti un buchet de flori pentru 8 MARTIE? Solutia ideala este Flori Melisa Turda

 La FLORI MELISA, In Turda in fata la Materna, vei gasi cu siguranta buchete de flori deosebite pentru orice ocazie speciala din viata ta! Iti oferim mereu consultanta pentru a ...Citeste mai mult

Photo

Doresti o arhivare digitala a tuturor documentelor.Apeleaza la BOOK SCAN CLUJ-NAPOCA

Lucrand de aproape 3 ani in domeniul scanarilor si printurilor am decis sa facem acest pas, de a deschide o afacere de scanare\digitizare carti, documente si formate mari (harti, planuri) ...Citeste mai mult

Photo

In curand la Campia Turzii-Ballroom Milexim

Evenimentele fericite din viața noastră ne dorim să le petrecem într-o ambianță deosebită, alături de familie și prieteni. Ziua specială va rămâne mereu în sufletul nostru și amintirile create vor fi de ...Citeste mai mult

Photo

Vezi oferta de petrecere a revelionului 2019, la Pensiunea EDY Turda

Meniu de Revelion Gustare rece Somon fume pe biscote Galantine de pui cu fistic și jeleu de ierburi aromate Ceafă porc file Prosciutto crudo cu gorgonzola și rucola Coșuleț umplut cu salată mozaic,sos garlic Cherry ...Citeste mai mult

Photo

Militar din Turda, decedat în timpul pregătirilor pentru parada din 1 Decembrie

Un militar din Turda și-a pierdut viața, în urmă cu doar câteva minute, la Alba Iulia. Potrivit alba24.ro, tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 ...Citeste mai mult

Photo

Angajari la restaurantul La Strada din Campia Turzii

Restaurantul La Strada din Campia Turzii angajeaza BUCATAR. Oferim salariu atractiv, cu posibilitate de avansare. Va asteptam la noi in echipa! Pentru mai multe detalii va asteptam la sediul nostru din ...Citeste mai mult

Photo

Flori Melisa Turda-Magia clipelor aparte din viata ta

In viata fiecaruia dintre noi apar momente speciale si unice, clipe care nu se mai intorc si care dorim sa fie de neuitat, de aceea Flori Melisa va ofera solutii ...Citeste mai mult

Photo

Locuri de munca la Turda in contabilitate

Firma de contabilitate din  TURDA, ofera spre ocupare:  -post de economist (1)  -post de contabil(1) CERINTE: STUDII DE SPECIALITATE, VECHIME IN DOMENIU DE MINIM 3 ANI               ...Citeste mai mult

Photo

Vezi oferta de sarbatori a firmei CATERING EDY TURDA

DE SARBATORILE DE IARNA VENIM IN INTAMPINAREA DVS. CU OFERTA  PLATOUR  APERITIVE RECI FESTIVE    CHEK BRIOSE ‘ CADOU’  -                                   2.5 lei FELII RULADA’ SURPRIZA’ –                                2.7 lei RULADA CAMPING CU FRUCTE CONFIATE –    2.7 ...Citeste mai mult

Photo

Locuri de munca la Campia Turzii

S.C. MILEXIM SRL Campia Turzii, angajeaza cu norma intreaga: bucatar, ajutor bucatar, ospatar, ajutor ospatar, cameriste, gestionar, receptioner hotel, paznic, iar cu program redus de lucru, angajeaza personal pentru evenimente ...Citeste mai mult

Photo

Vezi oferta unica de tratamente stomatologice la Turda

  Cabinetul stomatologic dr. Astrid Gligor, din Turda,  Str. Vânători nr.2 (intrare din str. Salinelor), va ofera incepand cu luna noiembrie 2016, pachetul de abonament stomatologic. Tratamentele acoperite de abonament, se pot ...Citeste mai mult

Photo

Vezi unde s-a inaugurat recent, cea mai nouă pensiune din zona Turda

Vrei sa vezi lumea de sus? Vrei sa gusti din viata de la tara?Vrei sa cunosti oameni gospodari? Vrei sa te apropii de animale? Iti plac caii? Vrei sa combini ...Citeste mai mult

Photo

Vezi oferta de Paşti de la Pensiunea Oaza Apusenilor,lânga Salina Turda

Doriti sa va petreceti Sarbatorile Pascale intr-un loc relaxant in apriopiere de Salina Turda? Pensiunea Oaza Apusenilor este alegerea perfecta pentru dumneavoastra! Aceasta se afla la 9 kilometri de Turda, ...Citeste mai mult

Photo

Catering EDY Turda-Vezi meniul lunii aprile 2016

MENIUL LUNII APRILIE  2016   Data Meniul zilei Cina   01.04 vineri Ciorba de pui radauteana Snitel pui cu orez, salata verde,rosii cu ceapa Gratar de porc cu cartofi rantaliti salata varza 02.04 sambat Ciorba de rosii cu gartene(paste) Friptura de Turda , cu ...Citeste mai mult

Photo

Aţi văzut-o? O femeie din Turda este dată dispărută

O femeie de 77 de ani, din Turda, judeţul Cluj, a plecat de la un imobil din localitatea Beliș din data de 8 martie şi nu a mai revenit.Poliţia a ...Citeste mai mult

Photo

Vezi meniul lunii martie de la Catering EDY, Turda

MENIUL LUNII MARTIE  2016   Data Meniul zilei Cina   01.03 ma Ciorba de pui radauteana Snitel pui cu orez, salata verde,rosii cu ceapa Gratar de porc cu cartofi rantaliti salata varza 02.03 mie Ciorba de rosii cu gartene(paste) Friptura de Turda , cu ...Citeste mai mult

Photo

Află beneficiile sevei de mesteacăn, la Pensiunea Vidra de Sus, din Muntii Apuseni

  Seva de mesteacăn este un foarte bun tonic fizic și psihic. Pentru că are extrem de puține calorii dar foarte multe proprietăți nutritive, seva de mesteacăn este ideală în curele de slăbire care, altfel, pot ...Citeste mai mult

Photo

Petrece 8 Martie,alături de iubita ta,la unicul complex termal de 5 stele din România

Lux şi excelenţă în domeniul serviciilor de balneologie, Wellness & SPA,așa poate fi descris Hotelului Lotus Therm. Vă invităm să evadați  din cotidian şi  să pătrundeți   în centrul relaxare şi tratament ...Citeste mai mult