Friday, 31 October, 2014

Turda, Ioan Ratiu, 54/3, Tel. 0264312565 , dacicusmedia@clicknet.ro, afaceriardelene@gmail.com
maxiprest termopane

Friptura de ied la tava

Ingrediente: un picior de ied de circa 2,5-3 kg, de preferabil partea din spate,1 litruvin rosu, otet, sare, piper, foi de dafin, cimbru, o capatana de usturoi, rozmarin, oregano. 

Mod de preparare:

Se i-a piciorul de ied si se spala bine. Asezam piciorul de ied intr-un vas mai mare, peste el adaugam apa si otet si il lasam o zi pentru a-si trage mirosul de ied in caz ca nu va place.

A doua zi il luam si spalam, apoi ii facem un baitz din vin, putin otet, sare, piper, 3 foi dafin, o crengutza de cimbru, usturoi, rozmarin si oregano, si il lasam la baitz o zi sau chiar 2 daca doriti, intorcandu-l din cand in cand.

Asezam piciorul de ied in tava, punand si o parte din baitz. Dam tava acoperita cu folie de staniol la cuptor, preincalzit in prealabil, circa 45 min, apoi dam folia la o parte si lasam sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu baitzul din tava pana scade tot vinul.

Ca si garnitura putem servi o salata verde, un piure de cartofi sau orice altceva doriti.

 

Pofta buna!!!!

 

Reteta si pozele puse la dispozitie de Irina Budiu

 

Taguri: friptura de ied la tava, reteta de friptura de ied la tava, reteta culinara, reteta de friptura de ied, friptura de ied la tava, reteta de friptura de ied la tava, reteta culinara, reteta de friptura de ied

 

Alte articole din aceeasi categorie

Photo

Tort de ciocolata

Ingrediente: Blat: 50g cacao 90ml apa clocotita 3 oua 60ml lapte 175 faina 1 lingurita praf copt 100g unt 300g zahar sare Se opareste cacaoa cu apa clocotita se adauga untul taiat bucatele, zaharul, laptele, ouale pe rand si la sfarsit ...Citeste mai mult

Photo

Chec cu glazură de ciocolata

Ingrediente 175g de unt moale, plus extra pentru uns174g de zahăr3 ouă140g de făină85g de migdale măcinate1/2 linguriță praf de copt100ml de lapte4 linguri de cacao50g de ciocolată cu lapte, plus ...Citeste mai mult

Photo

Covrigei de casa

Ingrediente: 600 gr. Faina, o jumatate de pachet de margarina, 3-4 linguri untura, 1 ou intreg, 150 gr. Cas, smantana cat cuprinde, sare, chimion, si optional putina drojdie proaspata. Mod de ...Citeste mai mult

Photo

Cosulete cu ciuperci si branza

Ingrediente pentru 12 cosulete: 1 pachet de foietaj, 1 cutie de ciuperci, 200 gr branza feta, 4 linguri de smantana, sare, piper. Mod de preparare: Se scurg ciupercile apoi le taiam ...Citeste mai mult

Photo

Reteta Tarta de orez cu legume

Ingrediente: 200 gr orez, 4 oua , 100 ml smantana, 100 gr cascaval, 250 gr salata mexicana, 300 gr sunca sau orice alt mezel sau chiar carne de pui sau ...Citeste mai mult

Photo

Reteta rechin cu paste

Ingrediente: 1 kg file de rechin,250 ml pasta de rosii sau rosii in bulion,  300 gr paste, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 lamaie, patrunjel, sare, ...Citeste mai mult

Photo

Reteta Pulpe de pui la cuptor cu capac de pâine

Ingrediente: 8 pulpe de pui, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, usturoi dupa gust, 2 ardei, 2 cepe,  ulei de masline, boia dulce sau picanta dupa gust, rozmarin. Pentru ...Citeste mai mult

Photo

Reteta Cupe de mamaliguta cu oua

Ingrediente: 6 oua, 200 gr. carnat de casa, 200 gr telemea sau cascaval, faina malai, sare, piper, boia Mod de preparare: Punem intr-o oala apa cu sare sa fiarba, apoi adaugam ...Citeste mai mult

Photo

Reteta Clatite cu ciuperci la cuptor de post

Ingrediente: 500 gr ciuperci proaspete, 2 catei de usturoi,1 ardei rosu, 1 legatura ceapa verde, ulei, sare, piper, rosii in bulion sau pasta de rosii, oregano, busuioc Pentru clatite avem  nevoie ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă piramidă de biscuiți cu banane

Ingrediente: 2 banane mari, zeama de la jumatate de lamaie,1 llapte, 3 plicuri budinca de frisca, 6 linguri de zahar, 1 gelatina ( plic de 7 gr.)  Mod de preparare Se pune ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă fursecuri cu ciocolată

Ingrediente: 150 gr unt sau margarina, 150 gr zahar (pudra), 2 oua, 250-280 gr faina, 1 plic praf de copt, sare, 200 gr ciocolata menaj, optional 100 gr nuci macinate.  Mod ...Citeste mai mult

Photo

Bezele fructate

Ingrediente PENTRU BEZELE 4 albusuri 220 g zahar fin 1/4 lingurita cu praf de copt PENTRU CREMA 250 g branza mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 200-300 g zmeura 1 lingura cu zahar pudra esenta de vanilie Mod de preparare Porneste cuptorul ...Citeste mai mult

Photo

Miel la cuptor

Ingrediente 2kg pulpe de miel cu os50g ansoa in ulei de masline 4 catei de usturoi curatati si taiati marunt2 linguri de capere 3 linguri patrunjel proaspat taiat marecoaja de la o lamaie, rasa fin4 linguri ...Citeste mai mult

Photo

Crochete de cartofi

Ingrediente 100 g caşcaval ras3 cartofi mari3 ouă4 linguri cu făină4 linguri cu pesmetuleisarepiper Mod de preparare 1.Spală bine cartofii și pune-i la fiert, în coajă, cu un praf de sare. 2.După ce s-au ...Citeste mai mult

Photo

Pizza Margherita foarte simplă

Ingrediente ulei de măsline, pentru uns tava200g de făină simplă1 pliculeţ de drojdie uscată1 linguriţă de zahăr125ml de apă călduţă85ml de passata100g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată2 linguri de parmezan ...Citeste mai mult

Photo

Amestec crocant de pepene galben cu tărâţe

Ingrediente 150g de iaurt peste 100g miez de pepene galben2 linguri de cereale cu fructe şi fibre 1 lingură mix de seminţe 1 linguriţă de miere Mod de preparare 1. Se pun 150g de iaurt, peste 100g ...Citeste mai mult

Photo

Smoothie superhrănitor

Ingrediente 450g fructe de pădure, decongelate450g de iaurt100ml de lapte25g fulgi de ovăz2 linguriţe de miere (opţional) Mod de preparare 1. Se mixează într-un blender fructele de pădure, iaurtul şi laptele. Se adaugă fulgii ...Citeste mai mult

Photo

Pui crocant cu parmezan

Ingrediente 1 albuș5 linguri de parmezan4 piepți de pui, fără piele și dezosați400g de cartofi, tăiați cuburi140g de mazăre congelatăfrunze de spanac1 lingură oțet de vin alb2 linguri ulei de măsline Mod ...Citeste mai mult

Photo

Spaghetti carbonara

Ingrediente 400g de spaghete1 ceapă mică, tocată mărunt1 lingură ulei de măsline200g de bacon, tăiat cubulețe2 gălbenușuri200ml de smântână pentru gătitParmigiano Reggiano Zanetti, pentru servit Mod de preparare 1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de ...Citeste mai mult

Photo

Clătite cu spanac şi ricotta

Ingrediente 1 ceapă, tăiată pe jumătate şi feliatăunt1 căţel de usturoi, zdrobit250g frunze de spanac, spălate250g de ricottacoaja rasă de la o lămâie50g de parmezan ras8 clătite 350g sos de tomate Mod de ...Citeste mai mult

Photo

Prăjitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi este considerata o delicatesa a deserturilor. Chiar daca veti intampina reticenta din partea "traditionalistilor", gustul deosebit al acestei prajituri ii va cuceri! Timp de preparare: mediu. Numar de portii: ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă de brioșe în două culori

Ingrediente :  Pentru compozita cu vanilie: 250 gr faina, un praf de copt, 130 unt , 150 gr. Zahar, 2 oua, 125 ml lapte, esenta de vanilie si optional coaja de ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă broccoli gratin cu bețișoare de piept de pui

Ingrediente: 1 broccoli, 100 gr. Unt, 2-3 linguri faina, 300 ml lapte, sare, 2 catei de usturoi ( optional), 1-2 oua, 150 gr. Branza ( cascaval ras, sau telemea rasa).; 1 ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă de ardei umpluți cu carne de porc și cușcuș în sos de roșii

Ingrediente: 5 ardei, 200 gr.  carne de porc taiata in bucatele mai mici, 100 gr. Cus cus, 1 ardei rosu, 1 ardei galben , 100 gr. Mazare. Mod de preparare: Se curata ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă de bulgări de orez cu legume și carne cu sos de castraveți murați

Ingrediente: 1 cana de orez, 1 ceapa alba, 1 morcov, 5-6 ciuperci taiate felii, 1 ardei rosu sau verde, 200 gr carne de porc, sare, piper, oregano, 2 oua, pesmet, faina. -pentru ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă cartofi cu ciuperci și pui

Ingrediente: 7 cartofi medii, 500 gr. Ciuperci, 1-2 cepe, 400 gr. Piept de pui, 100 gr. Unt, 3 linguri faina, 500 ml lapte, 200 gr cascaval sau telemea rasa, 3 oua, ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă clătite cu ciocolată și budincă

Ingrediente: Pentru clatite: 1-2 oua, 250 gr faina, 50 ml ulei, 100 ml lapte, 1 cana apa minerala carbogazoasa, 1 praf de sare, o lingura de zahar vanilinat; Pentru budinca: 400 ml ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă clătite în crustă de pesmet cu sos tzatziki

Ingrediente : Pentru clatite: 1-2 oua, 250 gr faina, 50 ml ulei, 100 ml lapte, 1 cana apa minerala carbogazoasa, 1 praf de sare Pentru umplutura: 1 ceapa alba, 1 ardei rosu ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă cheesecake cu piersici la rece

Ingrediente: 400 gr biscuiti, 100 gr unt, 14 linguri de suc de piersici, 800 gr. branza de vaci, 15 linguri de zahar, 2 cutii de piersici, 30 gr gelatina, 500 ml ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă ciuperci Voulevant

Ingrediente: 1 pachet de foietaj de 400 gr, 300 gr carne de vita, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, putina telina, sare , piper, oregano, cascaval ras pentru decor. Mod de preparare.             Se ...Citeste mai mult

Photo

Rețetaă tort de piersici cu orez

Ingrediente: 1 cana de orez, 3 linguri de zahar plus un zahar vanilinat, 4 cesti de lapte, 2 galbenusuri, 1 lingura unt, 6 piersici sau compot de piersici, 4 linguri de ...Citeste mai mult

Photo

Rețetă rulouri de vinete

Ingrediente: 2 vinete medii, 300 gr carne tocata, 1 ou, 2 linguri parmezan ras, 1-2 felii paine mai veche, 1 legatura patrunjel, 4 linguri ulei de masline, 200 gr. pasta de ...Citeste mai mult

Photo

Tort de cireșe cu fulgi de ciocolată

  Ingrediente: 3 oua, 200 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 100 gr faina, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 8 linguri visinata, 4 foi de gelatina(sau 15 gr ...Citeste mai mult

Photo

Varză dulce cu carne afumată

 Ingrediente 1 varza dulce ~ 1 kg , 250 gr  carne afumata(pulpa, ceafa sau cotlet) , 1 ceapa  , 1 ardei gras rosu , 2 linguri pasta de tomate, cimbru, ...Citeste mai mult

Photo

Supă cremă de broccoli

Ingrediente: broccoli crud sau congelat(500 gr.), unt, 1 ceapa, supa de pui, cascaval sau branza mucegaita, sare, piper. Mod de preparare: Se caleste ceapa in unt Se adauga broccoli, peste care se pune supa ...Citeste mai mult

Photo

Salam de biscuiți

 Ingrediente: 500 gr. biscuiti simpli, 200-300 gr.zahar, 2 cani de apa, 2-3 linguri de cacao, 250 gr.unt sau margarina, vanilie, esenta rom, stafide, rahat, nuca (ce doriti sa puneti)  Mod de preparare: Biscuitii ...Citeste mai mult

Photo

Cremeș

Ingrediente: Foi de crèmes (cumparate sau facute in casa), 4 oua, 150 gr.zahar, 250 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 100 gr.faina   Mod de preparare: Separam ouale, batem bine albusul cu un pic ...Citeste mai mult

Photo

Ciorbă de perișoare din carne de pui

Ingrediente Perisoare: 600g carne tocata de pui , 2 oua , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper. Ciorba:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ...Citeste mai mult

Photo

Chifteluțe din carne de pui

Ingrediente 500-600 gr carne tocata de pui,  sare, piper, 2 oua, pesmet , 1 legatura de patrunjel, 1 morcov,   usturoi, ulei pentru prajit. Mod de preparare Intr-un bol mai mare  punem carnea tocata, ...Citeste mai mult

Photo

Chifteluțe de cartofi (Toci)

Ingrediente 1  kg de cartofi, 2-3 oua, faina, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit chiftelutele, usturoi. Mod de preparare Cartofii se spala, se curata, se dau prin razatoarea mica, apoi ...Citeste mai mult

Photo

Cârnați înăbușiți cu legume și pâine cu usturoi

Ingrediente 2 linguriţe ulei de măsline, plus extra pentru stropit 4 cârnaţi groşi 1 ceapă, feliată 2 morcovi, tocaţi fin 2 tulpini de ţelină Apio 400g de roşii din conservă 400g ...Citeste mai mult

Photo

Bruschete cu roșii, parmezan și busuioc

Ingrediente 1 bagheta ( eu am folosit paine neagra...nu am avut la indemana bagheta :) 1 rosie parmezan busuioc proaspat fulgi uscate de oregano ulei de masline extravirgin sare usturoi Mod de ...Citeste mai mult

Photo

Brioșe cu ciocolată și merișoare

Ingrediente 250g făină amestecată 1 linguriţă praf de copt 1 lingură de cacao 1 linguriţă de scorţişoară 85g de zahăr brun  85g de merişoare uscate (se găsesc la Real) 25g de ...Citeste mai mult

Photo

Biscuiți-brăduți cu mirodenii și zahăr pudră

Ingrediente PENTRU BISCUIȚI 100g de unt, tăiat bucăți 175g de zahăr brun 85g de miere 350g de făină, plus extra pentru presărat 1 lingură de ghimbir măcinat ¼ linguriță de cuișoare ...Citeste mai mult

Photo

Prăjitură Baba au rhum

 Ingrediente PENTRU BLAT 250g de făină 2 linguri de zahăr ½ linguriţă de sare 4g de drojdie uscată 50ml de lapte 3 ouă o mână de stafide, înmuiate în rom ...Citeste mai mult

Photo

Antreuri cu prosciutto și țelină

 Ingrediente 1 lingură muştar de Dijon 2 linguriţe oţet din vin alb 1 linguriţă ulei de nuci sau vegetal 100ml de smântână foarte grasă ½ ţelină 1 mână de pătrunjel tocat ...Citeste mai mult

Photo

Adjika

 Adjika este un preparat de origine georgiană, un sos ce poate fi un antreu în sine, dar poate acompania şi carnea de peşte sau de pui. Se păstrează ca orice ...Citeste mai mult

Photo

Creveți condimentați cu sos picant

Ingrediente 2 linguri de amidon ulei, pentru prăjit 24 de creveți mari, curățați (păstrează-le cozile) frunze de năsturel, pentru servit (opțional) PENTRU MIXUL DE CONDIMENTE 1 lingură boabe de piper ...Citeste mai mult