Tuesday, 29 September, 2020

Turda, Ioan Ratiu, 54/3, Tel. 0264312565 , dacicusmedia@gmail.com, afaceriardelene@gmail.com

Cum ne alegem animalele de companie

Vezi ce rasă de câine ţi se potriveşte

Alegerea unui animal de companie trebuie făcută cu foarte mare responsabilitate. Din păcate, mulţi români nu ştiu să îşi aleagă animalul de casă şi, de cele mai multe ori, o fac la dorinţa copilului sau iubitei, fără să se gândească dacă pot asigura animalului condiţii pentru o dezvoltare armonioasă.

Indiferent de tipul de animal pe care îl alegem, trebuie să ţinem cont de nevoile lui. Pentru a nu apărea probleme ulterior, trebuie să ne asigurăm că îi putem oferi un spaţiu adecvat, că avem timp să ne îngrijim corespunzător de el, că avem bani pentru alimente şi tratamente medicale.

Din păcate, mulţi români tratează cu superficialitate ideea de a avea un animal de companie. "Românii nu au o educaţie de a avea animal de casă. Nu ştim să ne alegem un animal de casă. Din păcate, există pet-shop-uri de unde animalul se achiziţionează la dorinţa copilului sau a iubitei, fără să se ţină cont dacă le pot fi asigurate condiţii", a mai spus aceasta.

Pisica, mai bună decât câinele.

Cei care nu vor totuşi pisică, ar trebui să opteze pentru animale exotice, care nu au nevoie de foarte mult spaţiu şi cărora nu trebuie să le dedici prea mult timp. "Reptilele, iguanele, şerpii sau peştişorii sunt o alternativă mai bună. Aceste animale trebuie hrănite mai rar şi nu au nevoie de prea mult timp din partea stăpânului, aşa cum o cere un câine. De asemenea, hamsterii sau porcuşorii de Guineea pot fi o opţiune", a explicat  medicul veterinar Ovidiu Roşu.

Cum ne alegem un câine

Dacă insistaţi totuşi pentru un câine, atunci e bine ca acesta să se potrivească temperamentului stăpânului.

Dacă sunteţi o persoană activă, căreia îi place să alerge prin parc, puteţi alege una dintre următoarele rase: Boxer, Doberman, Border Collie, Ciobănesc German, Dalmaţian, Husky, Weimaraner, Malamut, Chow Chow.

Dacă, din contră, sunteţi o persoană mai puţin activă, vă puteţi bucura de compania unui Cocker, Beagle, Lhasa Apso sau Basenji.

Cineva care vrea să fie alintat de câinele de companie ar trebui să aleagă dintre Beagle, Labrador, Bichon, Cocker sau Boxer. Dacă, din contră, vrea un câine independent, cel mai potrivit ar fi un: Shiba Inu, Afgan Hound sau Borzoi.

În cazul în care vă luaţi un câine care îşi va petrece singur cea mai mare parte a timpului, trebuie să ştiţi că animalul poate dezvolta diverse forme de comportament inadecvat sau poate chiar deveni nevrotic. Câinii Labrador Retriever, Bichon, Golden Retriever, Cocker Spaniel şi Boxer sunt prietenoşi şi astfel nu riscaţi să apară problemele.

De asemenea, ţineţi cont de spaţiul pe care îl aveţi atunci când vrei să luaţi un câine. Unul de talie mare nu poate fi ţinut în nici un caz într-un apartament, el având nevoie să se mişte într-un loc spaţios. De exemplu, nu puţeti ţine într-o garsonieră un Dog German sau un Saint-Bernard.

Ce câine se potriveşte familiilor cu copii

În cazul unei familii, de cele mai multe ori, câinele este ales în funcţie de preferinţele copilului. Dacă nu rezistaţi dorinţei celui mic, este bine să ştiţi ce rase de câini vi s-ar potrivi.

Labradorul este un câine tolerant, care acceptă uşor copiii, se joacă mai mereu, ceea ce îl face un animal de companie perfect. Ciobănescul German este sociabil şi inteligent, de asemenea, tolerant cu copiii şi supus stăpânului. Yorkshire-ul, deşi de talie mică, este un câine energic, care nu poate sta prea mult în acelaşi loc. Pentru copii este potrivit, pentru că este foarte afectuos.

Tag-uri : animale de companie, alegerea unui animal de companie, cum sa ne alegem animalul de companie, animale de companie, alegerea unui animal de companie, cum sa ne alegem animalul de companie.

Alte articole din aceeasi categorie

Photo

Ultimele noutăți în materie de muzică

   Bere Gratis - "Fiecare sărut ţine o viaţă"  Trupa Bere Gratis a lansat în două variante piesa "Fiecare sărut ţine o viaţă". Este vorba de slow motion şi radio edit. Single-ul face ...Citeste mai mult

Photo

Ultimele cărți apărute 2013

  Cintul lui Ahile Cintul lui Ahile, primul roman al Madelinei Miller, tradus in peste patruzeci de limbi, a primit in 2012 Orange Prize for Fiction si a fost declarat de The New ...Citeste mai mult