Accident colectiv /studiu de caz
Studiu de caz privind stabilirea genezei si dinamicii producerii unui caz real de accident colectiv datorat unei explozii de praf de cărbune
Pentru o mai buna explicitare a celor prezentate se analizează în continuare geneza şi dinamica unui caz real de accident colectiv de muncă care s-a produs la întreprinderea Minieră "Vulcan", judeţul Hunedoara.
A. Descrierea accidentului. La începutul schimbului I din ziua de 18 septembrie 1989, după efectuarea pontajului, 38 de muncitori au fost repartizaţi să execute în zona lucrărilor de pregătire a panoului I din stratul 5 , blocul " O" , sectorul I producţie , următoarele:
- amenajarea unui siloz de cărbune între cotele 379 şi 391;
- montarea unei instalaţii de monorai;
- reparaţia unei combine de înaintare;
- montarea şi branşarea unei instalaţii de aeraj parţial;
- aprovizionarea locurilor de muncă cu materialele necesare.
Lucrările trebuiau să se realizeze simultan în zona specificată.
Dintre muncitori, un sudor a fost distribuit pentru amenajarea gurii silozului, lucrare pentru care a fost introdus în subteran si branşat la reţeaua de alimentare cu energie electrică un transformator de sudură, fără aprobările necesare.
Datorită faptului că în tavanul lucrării miniere existau goluri neumplute, s-a acumulat în zonă metan; de asemenea, pe tavanul, vatra şi pereţii galeriei era depus praf fin de cărbune, în aceste condiţii la contactul flăcării de sudură cu praful de cărbune, la orele 10, 18 s-a produs o explozie, în urma căreia toţi cei 38 de muncitori au fost accidentaţi, constatându-se 29 de cazuri de deces şi 9 cazuri de traumatisme, arsuri şi intoxicaţii cu monoxid de carbon, care au condus la incapacitate temporară de muncă.
Prin probele existente, comisia de cercetare a accidentului a concluzionat cu certitudine că în momentul producerii exploziei se efectuau operaţii de sudare în siloz; afirmaţia a fost susţinută şi de rezultatele încercărilor realizate de "INSEMEX" Petroşani cu praf de cărbune rezultat din stratul 5, blocul "O", încercări din care a reieşit că aceasta se aprinde în contact cu flacăra de sudură la o concentraţie de 75 g/m3, în amestec cu metan în volum de 2%.
După ce s-au obţinut toate informaţiile privind modul în care s-a produs accidentul, se procedează la delimitarea şi fixarea lanţurilor cauzelor, în succesiunea "din aval spre amonte".
Deoarece înregistrarea şi evidenţa accidentului de muncă se realizează pentru fiecare accidentat în parte, vom analiza cazul sudorului.
B. Analiza cauzelor care au condus la accidentarea mortală a sudorului. Pornind de la faptul că evenimentul final - leziunea - este decesul victimei, se pune întrebarea "cum a avut loc?", ajungându-se astfel la cauzele finale: sudorul a decedat în urma impactului cu şocul exploziei provocate de aprinderea amestecului exploziv de praf de cărbune.
In consecinţă, există doua lanţuri accidentogene. din care unul fi condus la prezenţa victimei la locul accidentului, iar cel de al doilea, la aprinderea amestecului de praf de cărbune. Cauza finală, "prezenta sudorului" este proprie executantului; cealaltă cauză finala este proprie mediului de munca.
Analizând primul lanţ cauzal, următoarea secvenţa o determinam stabilind motivaţia prezentei sudorului: de ce se alia sudorul la locul accidentului? Deoarece executa o operaţie de amenajare a gurii silozului, pentru care fusese repartizat, operaţie dispusa spre realizare, iară a li înscrisa în programul de lucru aprobat iniţial.
Orice întrebare s-ar pune, se constată că nu se poate identifica în interiorul acestui sistem de muncă o cauză care să fi generat dispunerea executării respectivei operaţii de amenajare. Prin urmare ne aflăm în faţa unei cauze iniţiale, principală, indirectă, proprie sarcinii de muncă. Se continuă investigarea cu analiza celui de al doilea lanţ. Se pune întrebarea "Care au fost cauzele aprinderii cu explozie a prafului de cărbune?". Prima cauză, logic, constă în existenţa unui amestec exploziv de praf de cărbune în mediul de muncă. Ea este strict necesară, deci o cauză principală, indirectă, proprie mediului de muncă. Dar nu este şi suficientă. Factorul declanşator, care a permis amorsarea exploziei, a fost flacăra rezultată din sudare. A doua cauză o constituie astfel producerea unei flăcări rezultată din executarea operaţiei de sudare Iară dispoziţie avizată si aprobată - cauză principală, indirectă, proprie executantului.
Ce a permis executarea operaţiei de sudură, în condiţiile precizate? în primul rând, atribuirea sarcinii de muncă sudorului, tară ca operaţia să fie prevăzută în programul de lucru si, implicit, să aibă avizarea şi aprobările necesare. Se pune problema dacă au existat şi alte cauze, eventual favorizante. Se constată că era obligaţia atât a şefului de brigadă, cât si a maistrului miner, să verifice dacă lucrarea avea aprobarea necesară, în caz contrar ei trebuind să o suspende. Pentru această secvenţă, derularea poate ti prezentată astfel: repartizarea sarcinii de munca neprevăzuta în programul de lucrări, combinat cu neefectuarea controlului de către setul de brigada si tolerarea executării sudurii de către maistrul miner, a permis producerea flăcării care a iniţiat amestecul exploziv.
Următorul pas conduce la identificarea cauzelor formării amestecului exploziv de praf de cărbune. Pentru ca el să se producă, înseamnă că au existat simultan o depunere de praf de cărbune la locul de muncă şi o acumulare de ga/, metan. Ce a permis acest lucru? Praful de cărbune, după cum rezultă din analiza procesului tehnologic, se putea depune numai dacă nu se respectau următoarele:
- utilizarea instalaţiilor de desprăfuire la tăierea cu combinele;
- utilizarea dispozitivelor de împiedicare a formării depunerilor de praf la punctele de
deversare a cărbunelui;
- asigurarea şistificării şi crearea barajelor cu şist şi apă.
în urma anchetei s-a constatat că nici una din măsurile menţionate un a fost respectată, astfel încât ajungem la cauzele iniţiale ale formării depunerilor de cărbune.
În ce priveşte acumularea de gaz metan, ea s-a datorat scoaterii din funcţiune a instalaţiei de aeraj local şi a fost favorizată de existenţa unor găuri în tavanul galeriei, rămase ca urmare a [reasigurării integrale a măsurilor de şistificare.
În fine, cercetările au demonstrat că, şi în condiţiile existenţei acestor cauze potenţiale, accidentul nu s-ar fi produs dacă ar fi existat posibilitatea controlului prezenţei metanului în zonă. Prin urmare, alte cauze ale formării amestecului exploziv au fost: amplasarea greşită a capului de detecţie a metanului din galeria de bază; nedotarea personalului care lucra îu zona respectiva cu fiole colorimetrice de detecţie:
Reunind toate secvenţele stabilite şi numerotând cauzele de la cele iniţiale spre cele finale, obţinem o înlănţuire de 19 cauze (fig. 2.6.), toate principale; cauzele 1-16 sunt indirecte; 17-18 - directe. Dintre ele, cauzele 1-4, 15, 16 suni proprii executantului, 10, 11, 13, 16, 17, 19 - proprii mediului de muncă, iar 6, 14 - cauze dependente de mijlocul de muncă. Ca faze ale dinamicii accidentului produs, cauzele 1-5, 7-9, 11, 12, 14, /5au condus la constituirea situaţiei de accidentare, cauzele 6, 10, 13, 16, 17 au reprezentat desfăşurarea situaţiei de accidentare, iar 18-19 au declanşat producerea leziunii.
Dinamica producerii acestui accident poate fi completată cu un nou lanţ cauzal, care a condus la acceptarea executării de către sudor a operaţiei respective în condiţii neconforme cu normele de protecţia muncii, în amonte vom întâlni drept cauze: atitudine necorespunzătoare faţă de pericol, instruire necorespunzătoare în domeniul securităţii muncii, absenta unei propagande adecvate.
În analizele postaccident există situaţii în care, căutându-se cauza iniţială şi vinovăţia, se depăşeşte chiar sistemul de muncă, reprezentat de întreprinderea în care a avut loc evenimentul. Nu este vorba de cazurile de forţă majoră, de calamităţile naturale, ci de anumite deficienţe care s-au constituit înainte de reunirea spaţială şi temporală şi intrarea în funcţiune a elementelor implicate în desfăşurarea procesului de muncă. Cel mai simplu exemplu este cel al echipamentelor tehnice: un strung, o turbină etc. pot avea vicii ascunse de proiectare sau execuţie, care nu pot fi identificate la recepţie. Odată achiziţionate şi introduse aceste utilaje într-un proces de muncă efectiv, deficienţele lor pot deveni, în anumite condiţii, cauze de accidentare.
Asemenea deficienţe, premergătoare factorilor de risc propriu-zişi, prezintă trei caracteristici definitorii, care le diferenţiază de noţiunea de "cauză de accidentare şi îmbolnăvire profesională":
- Eliminarea lor nu se poate face din interiorul sistemului avut în vedere, ea revenind altor sisteme de muncă, distincte;
- în general, nu există posibilitatea de stabilire, în momentul constituirii lor ca deficienţe, a unei relaţii cu un sistem de muncă determinat;
- în cazul acestui gen de abateri nu se poate determina o relaţie unică bipolară cauză - efect; unei singure deficienţe îi corespund efecte diferite, în funcţie de caracteristicile celorlalte elemente cu care elementul deficitar va constitui un sistem de muncă.
în baza diferenţelor menţionate, deficienţele cu care pot intra într-un sistem de muncă elementele implicate în realizarea unui proces de muncă le vom desemna ca substrat cauzal al accidentelor şi bolilor profesionale.
Ca moment, substratul cauzal se constituie la nivelul formării, conceperii, proiectării, execuţiei şi organizării elementelor sistemului de muncă (fig. 2.7). Corespunzător acestor etape, în anexa 4 este prezentat un tablou al deficienţelor potenţiale generatoare de accidente de muncă şi boli profesionale cu care un sistem de muncă poate intra în funcţiune.
Cunoscând şi aceste deficienţe, pentru realizarea unui model global complet al fenomenului de accidentare, se poate alege ca punct de plecare momentul în care începe formarea, respectiv concepţia elementelor ce vor fi implicate în realizarea procesului de muncă. O astfel de abordare se justifică prin faptul că primele măsuri, şi cu eficienţă maximă, constau în integrarea principiilor de securitatea muncii în realizarea sistemului de muncă.
În reprezentarea grafică a modelului (fig. 2.7), prima fază apare ca un interval care are ca limite momentul în care începe formarea, respectiv concepţia elementelor (inclusiv acest moment), şi momentul în care începe constituirea sistemului de muncă (exclusiv). Intervalul poate fi ilustrat de mai multe semidrepte, formate de mulţimea deficienţelor de natura substratului cauzal, corespunzătoare fiecărui element al sistemului de muncă.
A doua fază constă în intervalul cuprins între momentul de începere a constituirii şi intrării în funcţiune a sistemului şi cel de întrerupere a procesului de muncă prin întâlnirea violentă dintre victimă şi cauza finală (inclusiv ambele momente). El va fi reprezentat grafic printr-un segment de dreaptă, ale cărui limite închise sunt date de cele două momente menţionate, format din mulţimea factorilor de risc proprii elementelor care concură la realizarea procesului de muncă.
Taguri:Accident colectiv /studiu de caz,Accident colectiv /studiu de caz
Alte articole din aceeasi categorie

Planul de prevenire si protectie- laborant
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala laborant
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator instalatie de dozare
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator instalatie de dozare
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator infoliere
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator infoliere
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - tipograf
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala tipograf
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - muncitor spatii verzi
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala muncitor spatii verzi
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - stivuitorist
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala stivuitorist
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - legator de sarcina
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala legator de sarcina
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - mecanic service utilaje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala mecanic service utilaje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator presa hidraulica
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator presa hidraulica
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - electrician auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala electrician auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - mecanic auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala mecanic auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie tinichigiu-vopsitor auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala tinichigiu-vopsitor auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator masina de macinat lâna metalica
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator masina lâna metalica
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator masina de macinat lâna metalica
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator masina lana metalica
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - personal didactic educator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - personal didactic educator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - coordonator lucrari
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala coordonator lucrari
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator buldoexcavator jcb
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator buldoexcavator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator placa vibranta
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator placa vibranta
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - supraveghetor sala jocuri
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala supraveghetor sala jocuri
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - inginer constructii
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala inginer constructii
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator masina de stantat
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator masina de stantat
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - confectioner feţe incaltaminte
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala confectioner feţe incaltaminte
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - medic coordonator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala medic coordonator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - lucrator zidarie si finisaje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala lucrator zidarie si finisaje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - operator utilaje constructii
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator utilaje constructii
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - lucrator armaturi metalice si cofraje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala lucrător armături metalice si cofraje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala ambalator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala cofetar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala sudor
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala lăcătuş
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala instalator gaze naturale
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala muncitor tencuieli mecanizate
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala muncitor montaj sistem termoizolant
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala montator invelitoare acoperis
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala dulgher
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala mecanic reparatii utilaje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala manipulant mărfuri
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala gestionar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - brutar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - medic de familie
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala montator geamuri termopan
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - lucrator comercial
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - patiser
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator calculator
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala electrician
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională -operator freză zăpadă
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - demontat şi montat parbrize
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - asistent medical
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala TESA cu drept de conducere autoturisme de serviciu
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - şef de şantier
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - muncitor finisaje interioare
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - paznic
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala achizitor animale
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator instalatie de irigat
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - mecanic agricol
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala - inginer agronom
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala conducator auto
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala pentru lucrator curatenie
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala operator statie distributie carburanti
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala barman-ospatar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala personal TESA
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala -bucătar-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 1, angajatorul este obligat prin activităţile ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie -sudor
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie-lacatus
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie -instalator retele gaze naturale
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie pentru muncitor tencuieli mecanizate
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie -muncitor montaj sisteme termoizolante
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru montator invelitoare acoperis - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie pentru dulgher
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie -ambalator-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie -cofetar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie-mecanic intretinere si reparatii utilaje
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie -manipulant marfuri
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie - gestionar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Model plan de prevenire si protectie - brutar
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru medic de familie - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru montator geamuri si usi termopan - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru lucrator comercial - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - patiser-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru operator calculator - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru electrician - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru operator freza zapada - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru operator demontare si montare parbrize - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru asistent medical - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru TESA cu drept de conducere autoturisme de serviciu -model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru şef de şantier-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru muncitor finisaje interioare - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - paznic-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie achizitor animale-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie operator instalatie de irigat-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie pentru mecanic agricol-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie -inginer agronom-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie -conducător auto-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa ...Citeste mai mult
Model Plan de prevenire si protectie - lucrător curăţenie
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - Operator staţie distribuţie carburanţi -model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Plan de prevenire si protectie - ospatar-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Plan de prevenire si protectie - bucatar - model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie - personal TESA-model
In conformitate cu prevederile HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi HG 1242/2011 - Norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006, articolul 15, punctul 2 angajatorul este obligat sa identifice ...Citeste mai mult
Auditarea managementului securitatii si sanatatii
AUDITAREA MANAGEMENTULUI SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ LA NIVELUL UNITĂŢII Obiective: - auditarea managementului securităţii şi sănătăţii în muncă nu trebuie confundată cu auditarea sistemului de management al securităţii şi sănătăţii ...Citeste mai mult
Auditul securitatii si sanatatii in munca
Auditul securităţii şi sănătăţii în muncă este un proces sistematic de obţinere a aprecierilor despre acţiuni şi evenimente de natura securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru a stabili gradul de ...Citeste mai mult
Planul de prevenire si protectie
Dupa evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala a postului de lucru se va intocmi palnul de prevenire si protectie. Planul de prevenire si protecţie este un ansamblu de măsuri tehnice, ...Citeste mai mult
Identificare riscuri instalatii si echipamente electrice
Lista control - identificare pericole instalaţii şi echipamente electrice Există pericole la locul de muncă dacă aţi răspuns la cel puţin o întrebare cu DA. Lista de control este numai un ...Citeste mai mult
Identificare riscuri constructii
Listă control - identificare pericole construcţii Există pericole la locul de muncă – dacă aţi răspuns la cel puţin o întrebare cu DA în situaţia în care răspunsul corect este ...Citeste mai mult
Identificare riscuri de incendiu
Lista de control - identificare pericol incendii Există pericole la locul de muncă – dacă aţi răspuns la cel puţin o întrebare cu DA în situaţia în care răspunsul corect este ...Citeste mai mult
Identificare riscuri organe de masini in miscare
Lista de control - identificare pericole organe de maşini în mişcare Există pericole la locul de muncă – dacă aţi răspuns la cel puţin o întrebare cu DA în situaţia în ...Citeste mai mult
Identificare riscuri salon coafura
Lista de control – identificare pericole saloane de coafură Există pericole la locul de muncă dacă aţi răspuns la cel puţin o întrebare cu DA. Lista de control este numai un exemplu, ...Citeste mai mult
Registrul unic de evidenta accidente de munca
R E G I S T R U L U N I C DE EVIDENŢĂ A ACCIDENTAŢILOR ÎN MUNCĂ ÎN ÎNTREPRINDEREA /UNITATEA _____________________ Nr. crt. NUMELE ŞI PRENUMELE ACCIDEN- TAŢILOR DATE PERSONALE vârstă; stare civilă; ocupaţie; vechime în ocupaţie; vechime la loc de muncă LOCUL DE MUNCĂ AL VICTIMEI (secţie, ...Citeste mai mult
Registrul unic de evidenta a accidentelor usoare
R E G I S T R U L U N I C DE EVIDENŢĂ A ACCIDENTELOR UŞOARE ...Citeste mai mult
Registrul unic de evidenta a incidentele periculoase
R E G I S T R U L U N I C DE EVIDENŢĂ A INCIDENTELOR PERICULOASE ÎN ÎNTREPRINDEREA /UNITATEA _________ Nr. crt. DESCRIEREA INCIDENTULUI LOCUL UNDE S-A PRODUS INCIDENTUL (secţie, atelier etc.) ACTIVITATEA ECONOMICĂ ÎN CARE S-A PRODUS INCIDENTUL (Cod ...Citeste mai mult
Analiza riscurilor legate de mediul de munca al santierului
Elemente de mediu Riscuri detectabile Activităţi - ţintă a riscurilor Măsuri de prevenire sugerate FAZE Observaţii Proiect Şantier DAL* Conducte îngropate - electrocuţie - spargerea conductelor - transferul planurilor instalaţiilor subterane la întreprindere - localizarea prin investigare manuală - semnalizarea traseului - informarea viitorilor utilizatori cu privire ...Citeste mai mult
Analiza riscurilor in activitati desfasurate simultan pe santier
Activităţi sursă de riscuri Riscuri detectabile Activităţi ţintă a riscurilor Măsuri de prevenire sugerate FAZE Observaţii Proiect Şantier DAL* - foraje** leziuni auditive Pregătirea betoanelor - alegerea metodelor de lucru corespunzătoare - asigurarea şi distribuirea echipamentului de protecţie auditivă X X X X *dosar adaptat caracteristicilor ...Citeste mai mult
Analiza riscurilor legate de succesiunea unor activitati desfasurate pe santier
Activităţi - sursă de riscuri Riscuri detectabile Activităţi - ţintă a riscurilor Măsuri de prevenire sugerate FAZE Observaţii Proiect Şantier DAL* săpătură Căderi de la înălţime la intrarea în incinta construcţiei Protecţie în general -Instalarea de trasee sigure de circulaţie - avansarea lucrărilor de taluzare în ...Citeste mai mult
Analiza riscurilor santierului asupra mediului inconjurator
Activitatea sau elementele mediului Riscuri detectabile pentru mediu Ţintele riscurilor Măsuri de prevenire sugerate FAZE Observaţii Proiect Şantier DAL* demolarea pereţilor evacuarea molozului căderea de obiecte - trecătorii din vecinătate - semnalizarea şantierului - utilizarea de mijloace corespunzătoare pentru evacuarea molozului X X X Adaptarea planului de securitate ...Citeste mai mult
Managementul securitatii si sanatatii in munca
MANAGEMENTUL SECURITǍŢII ŞI SǍNǍTǍŢII ÎN MUNCǍ 1. ABORDAREA MANAGERIALĂ A SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ 1.1. DEFINIREA NOŢIUNII DE SISTEM DE MANAGEMENT AL SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ SISTEM DE MANAGEMENT AL ...Citeste mai mult
Documente necesare pentru reinnoirea certificatului de abilitare
Pentru reînnoirea certificatului de abilitare, prevăzută la art. 42, în maximum 10 zile lucrătoare de la modificarea uneia sau mai multor condiţii iniţiale, solicitantul va depune următoarele documente la secretariatul ...Citeste mai mult
Avizarea documentatilor cu caracter tehnic de informare si instruire
În vederea avizării documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii elaboratorul va transmite prin poştă un dosar care va cuprinde următoarele documente : Nr. crt. Lista Documentelor ...Citeste mai mult
Documente necesare pentru abilitare firme
Lista documentelor în vederea abilitării pentru activităţile de prevenire şi protecţie Fiecare filă a dosarului este numerotată, semnată şi ştampilată, iar pe ultima pagina verso se consemnează numărul de file existente, sub ...Citeste mai mult
Valori limita obligatorii nationale de expunere profesionala ale agentilor chimice
VALORI LIMITĂ OBLIGATORII NAŢIONALE DE EXPUNERE PROFESIONALĂ ALE AGENŢILOR CHIMICI Nr. crt. CAS EINECS Denumire Valoare limită maximă 8 ore Termen scurt (15 minute) mg/m3 ppm mg/m3 ppm 1. 75-07-0 200-836-8 Acetaldehida 90 50 180 100 2. 628-63-7 626-38-0 211-047-3 210-946-8 Acetat de amil Acetat de izoamil 300 56 500 94 3. 140-11-4 205-399-7 Acetat de benzii 50 8 80 13 4. 112-07-2 203-933-3 Acetat de 2-butoxietil P 133 20 333 50 5. 123-86-4 ...Citeste mai mult
Chestionar verificare cunostinte-video terminale
Loc de Muncă ___________________ Nume, Prenume _________________ Funcţia _________________________ CHESTIONAR 1 - VIDEOTERMINALE PROBLEME LEGATE DE ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII A.De cât timp lucraţi la videoterminal? mai puţin de 6 luni între 6 şi 12 luni între ...Citeste mai mult
Model declaratie pe propria raspundere pentru autorizare
I. Către: INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ ………………………………………. II. DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE III. INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ …………………………………… IV. Nr. intrare:……………………….. Data………………………………. V. 1. Subsemnat(ul/a) .......………………………………..................., domiciliat în ..........……………………………. str. ..............……………………………………............. nr. ……., bloc …….,scara. …………….. etaj ….., ap. …..., judeţ/sector ......………………........, telefon ...Citeste mai mult
Cerere pentru autorizarea desfasurarii activitatii de sanatate securitate in munca
I. Către: INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ.................................... II. CERERE pentru autorizarea desfăşurării activităţii din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă la: □ sediul social □ sediul secundar □ în afara sediului III. INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ …………………………………… IV. Nr. intrare:……………………….. Data……………………………… V. 1. Persoana juridică: ...Citeste mai mult
Model decizie constituire comitet sanatate securitate in munca
S.C........................................S.R.L. DECIZIA nr.___________ din data________________ Având în vedere prevederile Legii nr.31/1990,republicată în 1998, privind societăţile comerciale; Având în vedere dispoziţiile legale referitoare la activitatea de securitate şi sănătate înmuncă,îndeosebi Legea nr.319/2006, art.19; Având în vedere ...Citeste mai mult
Model decizie comisie cercetare accident de munca
ANTET DECIZIA nr.________________ din data ____________________ Având în vedere prevederile Legii nr 31/1990, republicată în 1998, privind societăţile comerciale; Având în vedere dispoziţiile legale referitoare la activitatea de securitate şi sănătate în muncă, îndeosebi ...Citeste mai mult
Proces verbal de cercetare a cazului de boala profesionala
Judeţul ................................. Localitatea ........................... Unitatea sanitară .................. PROCES-VERBAL NR. ......... DE CERCETARE ACAZULUI DE BOALĂ PROFESIONALĂ anul ... luna ..... ziua ... Subsemnatul, Dr .......................... posedând legitimaţia nr .......... eliberată de Ministerul Sănătăţii Publice, în ...Citeste mai mult
Fisa de declarare a cazului de boala profesionala
FIŞA DE DECLARARE A CAZULUI DE BOALĂ PROFESIONALĂ BP2 nr. ... /data .................. Judeţul ................................................................... Localitatea ............................................................ Unitatea sanitară ................................................... Numele şi prenumele ............................................ CNP ...................................................................... ÎNTREPRINDERE/UNITATEANGAJATOARE .................................................................................. ADRESA COMPLETĂÎNTREPRINDERII / UNITĂŢII....................................................................... COD CAEN1..................................................................... - Secţia, atelierul............................................................... COD OCUPAŢIE ACTUALĂ2 ........................................ COD ...Citeste mai mult
Fisa de semnalare boala profesionala
Nr. .........../data ............................ Judeţul .......................................... Localitatea .................................... Unitatea sanitară ........................... FIŞA DE SEMNALARE BP1 Către:........................................................................ Numele ................................................................................. Prenumele ............................................................SexulM/F Data naşterii: an ..............luna ........................ziua .............. Buletin identitate: seria ... nr. ....... CNP............................... Profesia ................................................................................. Încadrat la............................................................................. Adresa ................................................................................... Diagnosticul prezumtiv......................................................... ............................................................................................... Agentul cauzal...................................................................... Ocupaţia care a ...Citeste mai mult
HG 1135/2006 Nave de pescuit
HOTĂRÂRE nr. 1.135 din 30 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca la bordulnavelor de pescuit EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 772 din 12 septembrie 2006 În temeiul ...Citeste mai mult
Model comunicare evenimente ITM
COMUNICAREA EVENIMENTELOR In conformitate cu prevederile Legii 319/2006 şi HG 1425/2006 modificată cu HG 955/2010 şi hg 1242/2011, orice eveniment produs la locul de muncă sau pe traseul de deplasare de la domiciliu ...Citeste mai mult
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional
Unitatea:………………………………………. Adresa:…………………………………………. Telefon ............................................ NUMELE ŞI PRENUMELE LUCRĂTORULUI: ................................................. CNP: [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ] FIŞA de identificare a factorilor de risc profesional ...Citeste mai mult
evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala -anexe
EVALUAREA RISCURILOR DE ACCIDENTARE SI IMBOLNAVIRE PROFESIONALA ANEXE ANEXA 1 LISTA DE IDENTIFICARE A FACTORILOR DE RISC A. EXECUTANT 1. ACŢIUNI GREŞITE 1.1.Executare defectuoasă de operaţii comenzi; manevre; poziţionări, fixări, asamblări; reglaje; utilizare greşită a mijloacelor de protecţie etc. 1.2. Nesincronizări de ...Citeste mai mult
model plan de prevenire si protectie
PLANUL DE PREVENIRE SI PROTECTIE Planul de prevenire si protectie se intocmeste(conform reglementarilor in vigoare) in urma evaluari riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala pentru un loc de munca, si reprezinta ...Citeste mai mult
Aplicatii practice ale metodelor de analiza si evaluarea riscurilor profesionale
APLICAŢII PRACTICE ALE METODELOR DE ANALIZĂ ŞI EVALUARE A RISCURILOR PROFESIONALE ELABORATE DE AUTOR 1. APLICAŢIE PRACTICĂ PRIVIND EVALUAREA NIVELULUI DE RISC PROFESIONAL EXPRIMAT PRIN POTENŢIALUL DE PERICOL DEOSEBIT PRIVIND RESPECTAREA ...Citeste mai mult
Bibliografie realizare evaluari conform INCDPM
BIBLIOGRAFIE REALIZARE EVALUARI CONFORM INCDPM 1. Babut, G., Moraru, R., Protectia muncii, Editura Universitas, Petrosani, 1999. 2. Darabont, Al., Pece, St., Protectia muncii, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1996. 3. Darabont, Al., Pece, ...Citeste mai mult
Ordinul nr.3/2007 - FIAM
ORDIN nr. 3 din 3 ianuarie 2007 privind aprobarea Formularului pentru înregistrarea accidentului de munca - FIAM EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITĂŢII SOCIALE ŞI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 70 din 30 ianuarie ...Citeste mai mult
Managementul riscului in activitatea resurselor umane
MANAGEMENTUL RISCULUI ÎN ACTIVITATEA RESURSELOR UMANE PROCESUL DE MANAGEMENT AL RISCULUI Riscul în activitatea ...Citeste mai mult
Metoda APMR de evaluare a riscurilor
METODA DE EVALUARE A NIVELULUI DE RISC PE LOC DE MUNCĂ , ATELIER , SECŢIE , UNITATE SAU RAMURĂ DE ACTIVITATE ( ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ MINIERĂ DIN ROMÂNIA) Etapele de aplicare a metodei ...Citeste mai mult
Ordinul 455/2010 Comisii abiliatre servicii externe de prevenire si protectie
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Ordinul nr. 455/2010 pentru constituirea comisiilor de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare ...Citeste mai mult
Factori de risc de accidentare
FACTORII DE RISC DE ACCIDENTARE ŞI ÎMBOLNĂVIRE PROFESIONALĂ ÎN SISTEMUL DE MUNCĂ A. EXECUTANT 1. ACŢIUNI GREŞITE 1.1. Executarea defectuoasă de operaţii: - comenzi; - manevre; - poziţionări; - fixări; - asamblări; - reglaje; - utilizarea greşită a mijloacelor de ...Citeste mai mult
Accidentele de munca si bolile profesionale
ACCIDENTELE DE MUNCĂ Şl BOLILE PROFESIONALE // // // // // // In termeni generali, accidentele si bolile profesionale constau în lezarea componentei biologice a factorului uman, în cursul desfăşurării unui ...Citeste mai mult
Protectia muncii/generalitati
PROTECŢIA MUNCII – GENERALITĂŢI PROTECŢIA MUNCII-DISCIPLINA ŞTIINŢIFICĂ Cercetarea teoretică actuală în domeniul protecţiei muncii urmăreşte ca obiectiv prioritar fundamentarea ştiinţifică a tuturor măsurilor de realizare a securităţii muncii, în mod sistematic si ...Citeste mai mult
OUG/96/2003 protectia maternitatii
OUG 96 2003 actualizată 2011 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, publicată în Monitorul Oficial nr. 750 din 27.10.2003 OUG 96 2003 actualizată prin: OUG 158/2005 - privind concediile şi indemnizaţiile ...Citeste mai mult
OUG/99/2000 temperaturi extreme
Ordonanta de urgenta nr. 99/2000 din 29/06/2000 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 304 din 04/07/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia ...Citeste mai mult
L 333/2003, actualizata
LEGEA nr. 333 din 8 iulie 2003 (*actualizată*) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor (actualizată până la data de 12 martie 2010*) EMITENT: PARLAMENTUL –––– *) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL ...Citeste mai mult
HG/355/2007 sanatatea lucratorilor
HOTĂRÂRE nr. 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 332 din 17 mai 2007 În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. ...Citeste mai mult
HG/1050/2006 foraj
HOTĂRÂRE nr. 1.050 din 9 august 2006 privind cerinţele minime pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor din industria extractiva de foraj EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 737 din 29 august 2006 ...Citeste mai mult
HG/1049/2006 industria extractiva
HOTĂRÂRE nr. 1.049 din 9 august 2006 privind cerinţele minime pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor din industria extractiva de suprafata sau subteran EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 727 din 25 ...Citeste mai mult
HG/119/2004 masini industriale
HOTĂRÂRE nr. 119 din 5 februarie 2004 privind stabilirea condiţiilor pentru introducerea pe piata a maşinilor industriale EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 175 din 1 martie 2004 Având în vedere prevederile ...Citeste mai mult
Legea 346/2002,asigurarea pentru accidente de munca
Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata 2009. Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 772 din 12 noiembrie 2009 ...Citeste mai mult
HG/1875/2005 expunere la azbest
HOTĂRÂRE nr. 1.875 din 22 decembrie 2005 privind protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 24 ianuarie 2006 În ...Citeste mai mult
HG/115/2004 cerinte ale echipamentelor individuale de protectie
HOTĂRÂRE nr. 115 din 5 februarie 2004 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale echipamentelor individuale de protecţie şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piata EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. ...Citeste mai mult
HG/1425/2006,actualizata
HG 1425/2006 din 11 octombrie 2006 actualizată la 1 octombrie 2010 HG 1425 din 11 octombrie 2006 actualizată la 1 octombrie 2010 pentru aprobarea Norme metodologice de aplicare a prevederilor Legii ...Citeste mai mult
HG/1876/2006,riscuri generate de vibratii
Hotarare de Guvern nr. 1876 din 22 decembrie 2005 privind cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Publicat în Monitorul Oficial, Partea I ...Citeste mai mult
HG/493/2006,expunerea la zgomot
HOTĂRÂRE nr. 493 din 12 aprilie 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscurile generate de zgomot EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 380 din 3 ...Citeste mai mult
HG/300/2006, santiere temporare sau mobile
HOTĂRÂRE nr. 300 din 2 martie 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru santierele temporare sau mobile EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 252 din 21 martie 2006 În temeiul ...Citeste mai mult
HG/1218/2006, agenti chimici
HOTĂRÂRE nr. 1.218 din 6 septembrie 2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în munca pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agenţilor chimici EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL ...Citeste mai mult
HG/1146/2006, utilizarea echipamentelor de munca
HOTĂRÂRE nr. 1.146 din 30 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în munca de către lucrători a echipamentelor de munca EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 815 ...Citeste mai mult
HG/1136/2006, riscuri generate de campuri electromagnetice
HOTĂRÂRE nr. 1.136 din 30 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscuri generate de câmpuri electromagnetice EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 769 din ...Citeste mai mult
HG/1058/2006, atmosfere explozive
HOTĂRÂRE nr. 1.058 din 9 august 2006 privind cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care pot fi expusi unui potenţial risc datorat atmosferelor explozive EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL ...Citeste mai mult
HG/1093/2006, Expunerea la agenti cancerigeni sau mutageni la locul de munca
HOTĂRÂRE nr. 1.093 din 16 august 2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate pentru protecţia lucrătorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de ...Citeste mai mult
HG/1092/2006 Expunerea la agenti biologici
HOTĂRÂRE nr. 1.092 din 16 august 2006 privind protecţia lucrătorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici în munca EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 762 din 7 septembrie 2006 În ...Citeste mai mult
HG/1028/2006,Echipamente cu ecran de vizualizare
HOTĂRÂRE nr. 1.028 din 9 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 710 din ...Citeste mai mult
HG/1091/2006,Cerinte pentru locul de munca
HOTĂRÂRE nr. 1.091 din 16 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru locul de munca EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 739 din 30 august 2006 Guvernul României În temeiul ...Citeste mai mult
HG/1048/2006,Echipamente individuale de protectie
HOTĂRÂRE nr. 1.048 din 9 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de munca EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL ...Citeste mai mult
HG/971/2006, Semnalizarea de securitate si/sau de sanatate la locul de munca
HOTĂRÂRE nr. 971 din 26 iulie 2006 privind cerinţele minime pentru semnalizarea de securitate şi/sau de sănătate la locul de munca EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 683 din 9 august 2006 ...Citeste mai mult
HG/1051/2006 Manipulare Manuala a Maselor
HOTĂRÂRE nr. 1.051 din 9 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru manipularea manuală a maselor care prezintă riscuri pentru lucrători, în special de afecţiuni dorsolombare EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: ...Citeste mai mult